Vihdoin! Fordin suomalaisille WRC-kuskeille luvattiin testiaikaa

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuskit Esapekka Lappi ja Teemu Suninen pääsevät pitkästä aikaa valmistautumaan kunnolla MM-ralliin. 

Rallisivusto Dirtfish nimittäin kertoo, että M-Sport on löytänyt rahaa testaamiseen ennen marraskuun 19. – 22. päivä ajettavaa Belgian osakilpailua. Ypres-rallin luonne marraskuussa ajettuna on niin ainutlaatuinen, että testejä todellakin tarvitaan.

– Aiomme testata siellä vähintään kaksi päivää. Belgia on uusi ralli, jossa meidän kaverit eivät ole aiemmin ajaneet. On tärkeää, että he saavat hyvän fiiliksen autoon ja olosuhteisiin, joita siellä voi olla edessä, M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson sanoo Dirtfishille.

– Kokemus on tärkeää toki kaikissa ralleissa, mutta varsinkin Ypresin kaltaisessa kilpailussa. Siellä asiat voivat muuttua dramaattisesti hyvin nopeasti.

M-Sportin väki odottaa innolla loppukautta, kun edessä on kaksi täysin uutta MM-rallia. Koronapandemia tuo toki omat haasteensa.

– Kaikki on ollut vähän uutta tällä kaudella. Sitä myötä kuitenkin kisat kuten Viron ralli ja Ypres sekä Monza ovat saaneet omat mahdollisuutensa. En ole koskaan itse ajanut Ypresissä, mutta varmasti kaikki tietävät, minkälainen se haaste tulee olemaan. Ralli Belgiassa myöhään syksyllä on valtavan suuri tehtävä niissä olosuhteissa, Wilson paaluttaa.

– Varmasti luvassa on huikea kisa ja siinä maassa on myös paljon ihmisiä, jotka todella rakastavat meidän lajia. Emme tietenkään ole sokeita maailman tilanteelle. Tilanne koronan suhteen voi muuttua päivittäin, joten me seuraamme jatkossakin Britannian ja Belgian viranomaisten ohjeita.

Vaikka M-Sportin pomo mainitsi, ettei hänen kuskeillaan ole kokemusta Belgiasta, niin tilastot kertovat muuta. Lappi ajoi vuonna 2014 Skoda Fabia S2000:lla Ypres-rallissa, mutta kokemus jäi kahdeksan erikoiskokeen mittaiseksi. Pieksämäkeläisen ralli jäi kesken ulosajon vuoksi EK:lla yhdeksän.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat