Joonas Tokeelta vahva debyytti nelivetoautolla

Joonas Tokee ajoi Tunturissa SM2-luokan toiseksi. Kuva: Jarno Saari.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovaniemellä viikonloppuna käynnistynyt Ralli SM -sarja sujui vauhdin puolesta loistavasti Joonas Tokeelta, joka ajoi Arctic Lapland Rallissa ensimmäisen rallinsa nelivetoisella ralliautolla.

Oriveden Seudun UA:n nuorukainen johti alussa SM2-luokkaa, ja lopulta sijoittui kahden päivän vaativassa kilpailussa toiseksi Esa Ruotsalaisen jälkeen. Kolmas oli kokenut Ville Hautamäki.

Opintojen vuoksi kaudella 2017 välivuoden kilpailemisesta pitänyt 23-vuotias Tokee onnistui nyt tekemään vahvan paluun rallipoluille.

– Vauhtiin voi olla kokonaisuudessaan tyytyväinen. Melko nopeasti pääsin sinuiksi uuteen autoon ja ajoin hyvällä luottamuksella. Jopa odotettua nopeammin pääsin kisavauhtiin kiinni, kun jo EK1:llä pystyttiin ajamaan luokan pohja-aika, Joonas Tokee iloitsi.

Ennen rallin alkua Tokeella oli varsin rajallinen kokemus nelivetoisesta Subaru Impreza -mallista, sillä takana oli vain kaksi testijaksoa alkutalven lumilta.

– Kisan ongelmat johtuivat omista pienistä ajovirheistä, joista kello ei varmasti tykännyt. Monesti tehtiin melko vahvoja penkkakosketuksia, jolloin vauhti puutui reilusti. Kaksi selkeää virhettä sattui rallin loppuosalla, jolloin ulkoiltiin hieman. Niistä selvittiin onneksi ilman isompia vahinkoja.

Tokee ja kartanlukija Jani Salo havaitsivat kisan lopulla autossa pieniä ongelmia kulkupuolella, mutta ne hidasteet eivät onneksi vaikuttaneet lopputulokseen. Kärkikolmikossa aikaerot eteen ja taakse olivat lopulta yli minuutin luokkaa.

– Kauden avauskisasta jäi hyvä ja luottavainen fiilis. Vaikka teimme virheitä, niin sen kautta auton rajat tulivat tutummaksi. Rallista saimme kakkossijan lisäksi todella tärkeät kilometrit, ja uskon, että ollaan jo paljon valmiimpia kolmen viikon kuluttua Mikkelin SM-rallissa, Tokee summasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat