Suninen ulosajostaan huolimatta luokkansa neljänneksi

Suninen loikkaa seuraavaksi WRC-auton puikkoihin. Kuva: M-Sport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen ennätti lopulta WRC2-luokan neljänneksi Monte Carlon MM-rallissa, vaikka joutuikin jättämään suurimman osan perjantain erikoiskokeista ajamatta ulosajonsa vuoksi.

Lauantaiaamuna Suninen palasi reitille Rally2:ssa, ja osoitti siitä lähtien, miten hänen oli tarkoitus ajaa koko ralli. Lauantaina ja sunnuntaina Suninen oli luokan nopein auto erikoiskokeilla.

Sunnuntaillekin riitti vielä haastetta, sillä luontoäiti oli muistanut kilpailijoita jäisillä osuuksilla, jotka oli ajettava mahdollisimman tarkasti ja virheettä.

– Varsinkin aamun toinen EK oli vaikea. Siellä oli paljon mutaa ja soraa tiellä. Onnistuin siitä huolimatta pitämään hyvää kyytiä yllä. Tämä päivä oli mieluisa päätös rallille ulosajon jälkeen, hymyili Suninen.

Tämän pidempään Suninen ei tällä haavaa R5-luokan Fordilla enää kilpaile. Merkki toki säilyy samana, mutta jo seuraavassa kilpailussa, Ruotsin MM-rallissa konepellin alla murisee sata hevosvoimaa tehokkaampi moottori.

– Niin, se olisi sitten Ruotsin ralli seuraavaksi ja uran kolmas kilpailu WRC-autolla. Se on ajatuksenakin jo erittäin kiehtovaa. Ruotsista minulla on jonkin verran kokemusta, mutta kyllähän kärkikuljettajien haastaminen vaatii aivan täydellisen onnistumisen – missä vain rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat