Jari-Matti Tiilikka rallisprintin kaksivetoisten mestariksi

Jari-Matti Tiilikka. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Seinäjokelainen, Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikka on rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestari vuonna 2018.

Etuvetoisella Honda Civicilla kilpaileva Tiilikka varmisti mestaruutensa voittamalla luokkansa Laihialla lauantaina ajetussa kauden viimeissä osakilpailussa.

Mestaruustaistelu meni tiukaksi, sillä kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari, laihialainen Mika Lemmetti voitti oman luokkansa takavetoisella Ford Escort Cosworthilla. Tiilikka ja Lemmetti keräsivät kumpikin kauden kuudesta kilpailusta 60,5 pistettä. Rallisprintin SM-sarjassa ajetaan pisteistä luokittain, kuuden osakilpailun tuloksista lasketaan viisi parasta pisteisiin.

Tiilikan ja Lemmetin mestaruustaistelu ratkesi sääntökohtaan kaksi, jonka mukaan tasapisteisiin päätyneiden kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee luokan osallistujamäärä. Tiilikan luokassa osallistujia on ollut enemmän kuin Lemmetin luokassa, siksi mestaruus menee Seinäjoelle.

– Tunnelmat ovat mahtavat. Kilpailu meni suunnitelmien mukaan. Avauskierroksella oli liukasta, toisella kierroksella ajettiin luokkavoittoon riittänyt aika, sanoo tyytyväinen Suomen mestari.

– Koko kausi meni enemmän kuin hyvin. Heti avauskisan jälkeen olin pistejohdossa ja pysyin johdossa kauden loppuun saakka.

Tiilikan mestaruuden ”salaisuuksia” on ollut varma ja nopea ajo sekä teknisesti hyvin toiminut kalusto.

– Olen testannut kauden aikana säännöllisesti, testaaminen on tuonut ajovarmuutta. Myös auto on toiminut erinomaisesti koko kauden ajan.

Tiilikan ensi kauden suunnitelmat ovat avoinna.

– Toisaalta tekisi mieli taas panostaa enemmän ralliin, mutta saa nyt nähdä. Mitään päätöksiä ensi kaudesta ei ole vielä tehty.

Nelivetoisten Suomen mestaruuden voitti jo edellisessä Leppävirran osakilpailussa keuruulainen Tomi Tukiainen.

Rallisprintin SM-sarjan kaksivetoisten loppupisteet kaudella 2018:
Jari-Matti Tiilikka, 60,5
Mika Lemmetti 60,5
Petri Jussila 52,5
Juha Mäkelä 51,5
Marko Heikkilä 49,5
Rallisprintin SM-sarjan nelivetoisten loppupisteet kaudella 2018:
Tomi Tukiainen 56,5
Tomi Hallia 54,5
Janne Eronen 50,5
Tomi Pehkonen 44,5
Pekka Keski-Korsu 43

Rallisprintin SM-sarjan junioreiden loppupisteet kaudella 2018:
Ville Hanhisuanto 62
Mirko Kykkänen 62
Joona Uotila 61
Marko Sinivuori 60
Jarmo Virta 49

Lue myös nämä

  • Uusimmat