Quantcast

Kalle Rovanperä hämmästeli itsekin vauhtiaan: ”Se riitti pirun hyvin”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä esitti mykistävää vauhtia sunnuntaina päättyneessä Walesin MM-rallissa.

Skodan tehdastiimin kalustolla kilpaileva Rovanperä oli täysin ylivoimainen WRC2-luokan kilpailussa. Puuppolalainen päihitti tallikaverinsa ja luokan hallitsevan maailmanmestarin Pontus Tidemandin peräti puolentoista minuutin erolla.

Rovanperä myönsi suoraan kisan jälkeen, että hän oli itsekin yllättynyt ylivoimaisesti vauhdistaan.

– Ajoimme omaa ajoa. Se riitti ihan pirun hyvin, ja pystyimme kontrolloimaan koko kisaa. Se on mun mielestä tosi hieno juttu, Rovanperä sanoi Rallit.fille.

– Ero oli lopulta aika iso. Pontuskin ajoi hyvää kyytiä, mitä tuossa vertailimme aikoja viime vuosiin. Me vain ajettiin tosi hyvää kyytiä, Rovanperä myhäili.

Rovanperä karkasi jo perjantaina minuutin karkumatkalle. Lauantaina ja sunnuntaina Rovanperä ajoi varmasti, mutta silti johto kasvoi.

– Kisan kontrollointi oli paljon helpompaa kuin mitä olin luullut. Yleensä on vaikeaa ajaa sillä tavalla, että pitää koko ajan saman eron. Nyt se onnistui jotenkin tosi hyvin, Rovanperä sanoi.

– Silloin menin kovaa, kun tiesin, mitä on edessä. Pahoissa paikoissa menin puolestaan nätisti ja tosi varovaisesti. Sen takia meille ei tullutkaan rengasrikkoja eikä mitään muutakaan.

Rovanperällä on loistava tilaisuus nousta luokassaan MM-pronssille. Suomalaislupaus kilpailee tällä kaudella vielä Katalonian MM-osakilpailussa lokakuun loppupuolella.

– En tiedä, motivoiko MM-pronssi kauheasti. Se oli tiedossa, että täällä meidän pitää olla Gus Greensmithin, Ole Christian Veibyn ja Jari Huttusen edessä. Olimme kaikkien heidän edessä ja saimme täydet pisteet. Jos Kataloniasta ottaa hyvät pisteet, MM-pronssi on helposti mahdollista, Rovanperä laskeskeli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat