Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli haluaa kruunata kautensa – ”Kaikilla kuskeilla täysi vapaus hyökätä!”

Toyotan WRC-talli voi lähteä hyvin mielin MM-kauden päättävään kotikilpailuunsa Japanissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan johtama tiimi nappasi jälleen tällä sesongilla kaikki kolme maailmanmestaruutta, kun valmistajien, kuljettajien ja kartanlukijoiden titteli saatiin varmistettua jo hyvissä ajoin ennen vuoden päätöstä.

Ilman paineita ei Latvalan johtama poppoo kuitenkaan Japaniin matkustanut. Viime kaudella Toyotan kotikonnuilla ajettavassa MM-rallissa arkkivihollinen Hyundai ryösti kaksi kärkitilaa, kun Thierry Neuville juhli voittoa ja Ott Tänak kakkostilaa.

Selvää on, että tällä kertaa Toyota haluaa myös kotikilpailun ykköstilan nimiinsä.

– Loppu häämöttää jälleen yhden uskomattoman hienon kauden jälkeen. Olemme varmistaneet kaikki mestaruudet, joten nyt ainoa tavoite on voittaa Japanissa. Se on meidän kotikisamme, Latvala paaluttaa.

– Viime vuonna saimme Takamoton (Katsuta) podiumille kotiyleisön edessä, mikä oli erittäin hieno juttu. Nyt jokainen on kuitenkin todella motivoitunut, että saamme tällä kertaa voiton.

Latvala tähdentää, että kuljettajat voivat lähteä kamppailemaan ykköstilasta täysin ilman paineita, vaikka tiimillä oma jännitysmomenttinsa autonvalmistajan kotiteillä onkin.

– Kenenkään meidän neljän kuljettajaparimme ei tarvitse stressata mestaruuksista. Heillä on täysi vapaus hyökätä ja tähdätä voittoon, Latvala summaa.

– Luvassa ei ole helppo kisa. Vaikka nyt ajamme toista kertaa peräkkäin asvaltilla, on rallin luonne täysin erilainen kuin edellisessä kilpailussa Keski-Euroopassa. Meillä ei ollut mahdollisuutta testata ennen rallia, joten on hyvin tärkeää, että osaamme silti valita oikeat säädöt.

Toyotan tiimissä Japanissa ajavat tuttuun tyyliin maailmanmestari Kalle Rovanperä sekä Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta.

Japanin ralli starttaa torstain vastaisena yönä Suomen aikaa ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisassa on luvassa 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy hieman alle 305 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat