Jari-Matti Latvalalta tiukka vaatimus kuskeilleen

Rallin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Sardinian saarella.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kisan tukikohta on palannut Olbiasta takaisin Algheron kaupunkiin. Luvassa on uudenlainen seikkailu, sillä Sardiniassa testataan ensi kertaa pikaformaattia, jossa ralli starttaa vasta perjantaiaamuna testipätkällä. Myöhemmin perjantaina varsinainen kisa käynnistyy kahdella kahteen kertaan ajettavalla erikoiskokeella.

Lauantaina Sardiniassa on pitkä päivä, kun luvassa on kahdeksan erikoiskoetta. Sunnuntaina sen sijaan taistellaan lisäpisteistä neljällä pätkällä. Normaalisti MM-ralleissa ajetaan reilut 300 EK-kilometriä, mutta tällä kertaa Sardiniassa kisakilometrejä kertyy 266 kappaletta.

– On mielenkiintoista nähdä uusi kompaktimpi formaatti tositoimissa. Luvassa on lyhyempi ralli, mutta ei missään nimessä helppo. Päivät ovat edelleen pitkiä ja kilometrejä kertyy paljon, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoo.

Kuuntele alta Rallipodin uusi jakso kokonaisuudessaan! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista ottaa samalla Rallipodi seurantaan! Juttu jatkuu upotuksen alla.

– Luulen, että formaatti tekee rallista entistä mielenkiintoisemman. Varsinkin lauantain iltapäivän lenkki on raastava ja mukana on pahamaineinen Monte Lernon pätkä. Siellä korostuu renkaiden säästämisen taito ja kivien välttely.

Vaikka Toyota on juhlinut alkukauden viidessä MM-rallissa kolme kertaa voittoa, on Hyundai nipistänyt valmistajien sarjassa neljän pisteen etumatkan. Sardiniassa Latvala haluaa nähdä kaikilta kuskeiltaan ehjät suoritukset, sillä keskeytyksiin ei ole varaa.

– Oli hienoa voittaa jälleen Portugalissa. Suorituskykymme oli hyvällä tasolla, mutta ei se kaikilta meidän kuskeiltamme paras mahdollinen ralli ollut. Siellä tuli virheitä, emmekä saaneet haluamiamme pisteitä, Latvala summaa viitaten Kalle Rovanperän keskeytykseen.

– Toivottavasti Sardiniassa suorituskykymme on edelleen vahvaa ja pystymme pitämään kaikki autot tiellä ilman ongelmia.

Sardiniassa viimeisen kuuden vuoden aikana Hyundai on juhlinut viisi kertaa voittoa. Latvala toivoo, että testit Välimeren saarella aiemmin keväällä ovat tuoneet kuskeille luottamusta.

– Me opimme ja kehitimme autoa Portugalin rallissa sekä testeissämme Sardiniassa aiemmin. Sen pitäisi nyt sopia tähän ralliin paremmin, Latvala kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat