Suomalaiskuski sai surkeita uutisia – MM-ralli jää kokonaan väliin

Roope Korhonen on joutunut vetäytymään tulevana viikonloppuna ajettavasta Sardinian MM-rallista.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korhosen oli tarkoitus kilpailla Välimeren saarella WRC2-luokan kisassa Toyota GR Yaris Rally2 -autolla. Viime viikonloppuna Korhonen osallistui Länsirannikon SM-ralliin, jossa hän ajoi rajusti ulos.

Korhoselta jää reissu Sardiniaan väliin ulosajonsa vuoksi. Korhonen kävi onnettomuuden jälkeen rutiiniluontoisessa lääkärintarkastuksessa, jonka perusteella hän teki päätöksen vetäytymisestä.

– Oli sen verran kovavauhtinen ulosajo, että katsoin parhaaksi käydä lääkärintarkastuksessa. Selkä on kipeä ja useamman lääkärin suositus oli, että ei matkusteta Sardiniaan, Korhonen kertoo tiedotteessaan.

– Terveys edellä mennään, eikä tätä päätöstä tehty heppoisin perustein vaan perustuen lääkärin lausuntoon. Haluan välittää pahoittelut vielä koko tiimille ja kaikille meidän yhteistyökumppaneillemme, Korhonen lausuu.

Korhonen johtaa edelleen rallin SM-sarjan SM1-luokkaa, vaikka Länsirannikon SM-ralli jäi häneltä kesken. Hänellä on 11 pisteen etumatka toisena olevaan Benjamin Korholaan.

Korhosen ulosajo sattui lauantaiaamun ensimmäisen erikoiskokeen alussa, kun hän yritti tehdä kovan hyökkäyksen.

– Tultiin vain liian kovaa nypyn takana olleeseen oikeaan. Auto tippui tieltä ulos ja siinä oli iso maapakka, josta otettiin sitten iso ilmalento. Vähän valui takarengas leveäksi ja siitä lähdettiin, Korhonen kertasi.

Korhosen on määrä kilpailla seuraavaksi Pohjanmaan SM-rallissa Seinäjoella 14.-15. kesäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat