Aikaero kärkeen oli valtava, mutta Ford-kuskille silti uran paras tulos – ”Pakko olla tyytyväinen”

Luxemburgilainen Gregoire Munster ylsi uransa parhaan tulokseen rallin MM-sarjassa viime viikonloppuna Sardiniassa.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Munster oli kisan viides, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, ettei tulos tullut pelkästään ajotaitojen perusteella. Toki Munster piti tällä kertaa auton tiellä, mutta kun moni keskeytti, niin nousi Munster korkealle lopputuloksissa.

Ford-kuski raportoi kisan aikana muutamista teknisistä ongelmista, mutta mitään isoja kolhuja hän ei kokenut. Eroa kisan voittaneeseen Hyundain Ott Tänakiin tuli huimat kuusi minuuttia ja 43 sekuntia.

– Olen pelkästään tyytyväinen, kun sain ajettua ongelmista vapaan kisan. Tämä on kuitenkin paras tuloksemme MM-sarjassa, joten on pakko olla tyytyväinen, Munster sanoi.

– Töitä on toki paljon edessä ja vauhtia on löydettävä lisää. Olemme kuitenkin menossa oikeaan suuntaan. Saimme yhden nelosajan EK:lta kolme, joten sen varaan meidän on laskettava jatkossa ja pidettävä tämä hyvä vire päällä tulevissa kisoissa.

Toinen Ford-kuski Adrien Fourmaux on ollut alkukauden ehdoton väriläiskä, mutta Sardiniassa mies koki huonompaa tuuria. Heti perjantaina kisa meni pilalle teknisen vian vuoksi. Senkin jälkeen ranskalainen koki vielä rengasrikkoja sekä pari muuta teknistä ongelmaa.

– Voimme olla varsin tyytyväisiä vauhtiin, jota osoitimme tänä viikonloppuna erityisesti perjantaina sekä lauantaina. Perjantain sähkövika oli harmillinen juttu, mutta me teemme töitä, ettei niin tapahdu enää jatkossa. Oli kiva saada muutama piste Powerilta, mutta toki olisin halunnut enemmän, Fourmaux totesi.

– Jatkossa meidän on keskityttävä hitaisiin mutkiin, jotta saamme auton toimimaan niissä paremmin. Olen kuitenkin varsin tyytyväinen, miten auto käyttäytyi täällä, joten on kivaa lähteä nopeampiin ja jouheampiin sorakisoihin.

Rallin MM-sarja jatkuu Puolassa kesäkuun lopussa.

Lue myös nämä