Juha Salo käsitellyt pettymyksensä – ”Olemme korjanneet erheemme”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen starttaavat sisuuntuneina kauden toiseen SM-osakilpailuun.

Kauden avausosakilpailussa Arctic Lapland -rallissa Salo sijoittui vasta yhdeksänneksi Peugeot 208 T16 R5 -autollaan.

– Teimme ennen Arctic Lapland -rallia vääriä päätöksiä automme säätöjen suhteen ja ne kostautuivat. Pettymys on käsitelty, virheistä on otettu opiksi ja olemme korjanneet erheemme. Edessä on uusi startti kauteen. Mikkeliin lähdemme uudella innolla, Salo toteaa.

Mikkelissä kilpailijoita odottaa vauhdikas ja vaativa reitti. Alueen perinteinen rallitiestö on korkeuseroineen kuljettajalle ja kartanlukijalle haastava, mutta samalla mieluisa.

– Olen aina viihtynyt Mikkelin teillä. Tänä vuonna pikkuteiden osuus reitistä on merkittävästi edellisvuosia pienempi, ja se sopii ainakin minulle. Pidän vauhdikkaista teistä. Ja jos sää pysyy pakkasella, niin edessä on todellinen lentokeli, Salo povaa.

Mikkelin SM-rallista on odotettavissa todella kovatasoinen kilpailu, sillä SM1-luokassa SM-kärjelle oman haasteensa heittävät muun muassa rallin viime vuoden voittaja Kalle Rovanperä ja kotikilpailuaan ajava kokenut Jari Ketomaa.

– Kisa tulee varmasti olemaan kiven kovaa ja haluan ehdottomasti olla kärkikahinoissa mukana. Haaste on kova ja taistelu voitosta varmasti armotonta. Lähdemme seitsemäntenä autona reitille. En usko, että siitä on mitään haittaa. Numero on mikä on, sillä mennään. Fiilikset ja odotukset viikonlopun kisaa kohtaan ovat korkealla. Otetaan autosta ja miehistöstä kaikki irti, Salo lupaa.

Mikkelin SM Vaakuna-ralli pyörähtää käyntiin perjantai-iltana Mikkelin raviradalta. Yleisöerikoiskokeen ja yötauon jälkeen rallia jatketaan lauantaina kello 10 alkaen, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Rallin voittaja on selvillä lauantai-iltana.

Lue myös nämä