Suomalaiskuskille mätkäistiin sakko Kroatian MM-rallissa

Emil Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen joutuvat keventämään lompakkoaan Kroatian MM-rallissa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailun tuomaristo mätkäisi suomalaisparille tuhannen euron sakon sääntörikkomuksesta, joka sattui rallin ensimmäisellä erikoiskokeella perjantaina.

Lindholm ja Hämäläinen joutuivat pysähtymään renkaanvaihtoon aamun avauspätkällä. Pysähtyessään reitin varteen autokunnan pitää painaa autossa niin sanottua OK-nappia minuutin sisään pysähdyksestä. Napin painamisella vahvistetaan kilpailunjohdolle, että kuljettajakaksikko on kunnossa.

Lindholmilta ja Hämäläiseltä jäi napinpainallus väliin, ja tästä unohduksesta tuomaristo antoi suomalaisille muistutuksen.

Lindholm ja Hämäläinen ilmoittivat tuomaristolle, etteivät he valita päätöksestä. Toisin sanoen he myönsivät, että kyseessä oli pelkkä unohdus.

Lindholmin kilpailu on ollut epäonninen, sillä hän sairasteli juuri ennen rallia. Lindholm kertoi perjantain päivätauolla, että hän on viimein pystynyt syömään edes vähän kiinteä ruokaa.

Lindholm kilpailee Kroatiassa Hyundain Rally2-autolla WRC2-luokassa. Hän on luokan tilanteessa kahdeksantena avauspäivän jälkeen.

Lue myös nämä