Jari-Matti Latvala suitsutti Kalle Rovanperän mestarillista temppua

Sardinian MM-ralli jäi Toyotalta valloittamatta tänä viikonloppuna, mutta Kalle Rovanperä sai suorituksestaan kehut tallipäällikkö Jari-Matti Latvalalta.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai juhli sateisen sorakilpailun kaksoisvoittoa Thierry Neuvillen ja Esapekka Lapin johdolla. Kalle Rovanperä toi Toyotansa maaliin kolmostilalla.

Rovanperä kääri kilpailusta hyvät pisteet lähtökohtiin nähden. Maailmanmestari joutui putsaamaan sorateitä perjantaina, minkä takia hänellä ei ollut asiaa taisteluun kisan voitosta.

– Erittäin kypsä ajo Kallelta. Jos haluaa ajaa maailmanmestaruudesta, tällaiselta viikonlopulta tarvitaan juuri tuollaisia suorituksia, kun on suhteellisen heikot mahdollisuudet ajaa voitosta, Latvala sanoi.

Rovanperä kruunasi viikonloppunsa ajamalla selkeän pohja-ajan Power Stage -erikoiskokeella. Näin Rovanperä kaapi kisasta kaikkiaan 20 pistettä ja kasvatti johtoaan MM-sarjan pistetaulukossa.

– Kalle tykkää ajaa tuollaisissa olosuhteissa. Lauantaina hän ei pystynyt ajamaan hyvin, koska hän ajoi huonoilla renkailla ja yritti säästää uusia renkaita tälle päivälle.

– Täytyy muistaa, että hänen MM-johtonsa kasvoi. Sitä tarvitaan, kun ajetaan maailmanmestaruudesta. Pitää osata katsoa tilannetta ja miettiä, että saa enemmän pisteitä kuin pahimmat kilpailijat, Latvala alleviivasi.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Toyotan Sebastien Ogier oli kiinni kilpailun kärkipaikassa, mutta lauantai-iltapäivänä ranskalainen sortui ulosajoon. Näin Toyotalta jäi jättipotti saavuttamassa Välimeren saarella.

Ogierin keskeytys avasi Hyundaille oven kaksoisvoittoon.

– Lauantai oli meille pettymys. Luulimme olevamme sellaisissa asemissa, että pystymme ajamaan voiton. Tilanne näytti olevan hanskassa. Mutta sitten Sebille ja muillekin tuli erilaisia tapahtumia ja tilanteita, jotka aiheuttivat sen, että stressitaso nousi. Tuli pieni herpaantuminen ja lopulta virhe, Latvala kertasi.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Keniassa juhannusviikonloppuna.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat