Jari-Matti Latvala sai pääministerin kyytiinsä MM-rallin erikoiskokeella – nauru raikui ohjaamossa

Jari-Matti Latvalalla oli kunniatehtävä Ruotsin MM-rallissa perjantai-iltana.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvala jätti Toyotan tallipäällikön tehtävät hetkeksi, sillä hänelle tuli ajokeikka. Tuurilainen vaihtoi ajohaalarit päälleen ja hyppäsi Toyota Celicansa ohjaamoon Uumajassa.

Kyytiin puolestaan istui Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson, jonka kanssa Latvala veti läpi Uumajan yleisöerikoiskokeen ennen varsinaisen MM-rallin autokuntia.

– Tämä tuli vähän yllättäen. Mutta siinä mielessä tämä meni kivasti, kun pääministerille kysyttiin kyytiä, sillä olin tuonut tämän auton tänne joka tapauksessa. Thomas Rådström ajaa tätä nolla-autona huomenna MM-rallin ja historic-kisan välissä, Latvala taustoitti Rallit.fille.

Latvala ja Kristersson olivat yhtä hymyä, kun he karauttivat viisikilometrisen erikoiskokeen päätteeksi maalilavalle Red Barn Arenan ytimessä.

– Se oli aivan fantastista. Sitä on vaikea sanoin kuvailla. Hän ajoi todella kovaa, Kristersson hihkui.

– En ole oikeastaan koskaan kokenut mitään tällaista. En voi verrata tätä mihinkään muuhun, mutta se oli juuri niin jännittävää kuin minulle oli kerrottu. Ystäväni kertoivat minulle, että minun pitää nauttia kyydityksestä. Yritin vain seurata, mihin auto menee, pääministeri jatkoi.

Ulf Kristersson
Ulf Kristersson. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen

Latvala vahvisti, että Kristersson nautti kartanlukijan paikalla. Toyota-pomon mukaan pääministeri oli jopa yllättävän rauhallinen ennen kuin kaasu painui pohjaan.

– Kerran kyydissäni oli eräs englantilainen jalkapalloilija ja hän oli paljon hermostuneempi ennen erikoiskokeen alkua. Pääministeri ei ollut hermostunut ja lopussa hän rentoutui selvästi ja alkoi nauraa, kun tulimme tänne areenalle. Hän sanoi, että vain puolen sekunnin ajan hän luuli homman olevan poissa kontrollista. Muuten hän luotti koko ajan ajamiseen, Latvala naurahti.

Hauskaa oli myös rallin MM-sarjan kautta aikain kokeneimmalla kuljettajalla.

– Oli oikeasti kivaa ajaa pätkä läpi. Vähän oli vaikeaa, kun irtolunta oli paljon ja lumi heijasti valoihin.

– Täytyy sanoa, että hypyissä huomasi, ettei niihin voi tulla Celicalla täysillä. Vähän alkaa ikä näkyä hypyissä, Latvala letkautti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat