Esapekka Lappi latasi karun arvion Ruotsin MM-rallin olosuhteista

Hyundain Esapekka Lappi jahtaa Ruotsin MM-rallissa uransa toista voittoa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi käytti perjantaina lähtöpaikkansa maksimaalisesti hyväkseen ja ajoi viisaasti. Lappi ei ottanut juurikaan riskejä, mutta silti kello tykkäsi.

Lappi johtaa rallia lauantaihin lähdettäessä 3,2 sekunnin erolla Toyotan Takamoto Katsutaan nähden.

Olosuhteet olivat perjantaina suorastaan karmeat. Näkyvyys oli ajoittain olematon ja lumisade hyvin sakeaa.

– On kyllä ollut varmasti vaikein olosuhde, mitä on koskaan lumella itsellä ollut. Viimeinen pitkä pätkä ajettiin vielä pimeässä ja lisävaloilla, niin se toi oman lisähaasteensa. Tosi haastava päivä kaiken kaikkiaan. Vähän sama kuin Montessa sataisi lunta ja sinulla on tietynlainen ura, mihin tähdätä, mutta kun menee pikkuisen sivuun, niin sitä ei kontrolloi kukaan, Lappi sanoi juuri ennen päivän viimeistä erikoiskoetta.

– Se on tosi pienestä kiinni. Rauhassa kun ajaa, niin monessa paikassa voisi varmasti tulla kovempaa, mutta nyt ei ainakaan ollut tilanteita yhtään ja se on ihan hyvä, hän jatkoi.

Ajaminen näin haastavassa kelissä on kuin nuoralla tanssimista.

– Jos haluaa ajaa siinä rajalla, niin ei sekään ole hyvä. Itsestä ainakin tuntui, että viimeisen pätkän tulimme ylivarovaisesti, mutta se riitti silti ja tuli hyvä aika.

Lappi ei ole hetkeen taistellut MM-rallin voitosta. Uran toistaiseksi ainoa voitto tuli vajaat seitsemän vuotta sitten Suomessa.

– Pidetään nyt kuitenkin mielessä, että vasta yksi päivä on takana ja pari jäljellä. Matka on vielä pitkä, mutta totta kai mukavaahan se on, että tulee onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta. Hyvä näin, Hyundain suomalaiskuski jutteli.

Lauantaiksi Ruotsiin on luvatta huomattavasti parempaa säätä, mitä perjantaina nähtiin. Aurinkokin saattaa näyttäytyä. Se sopinee Lapille paljon paremmin kuin perjantaina nähty lumi-inferno.

– Mutta toisaalta sopiihan minulle näköjään tämäkin keli. Huomenna on kuitenkin joka tapauksessa hyvä keli. Käy minulle tämmöinenkin keli. Siitä on vain hyötyä, Lappi mietti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat