Sensaatiomaisesti ajanut ruotsalaiskuski hämmästyi – ”Voi paska, olen kolmantena!”

Skodaa käskyttävä Oliver Solberg säväytti Ruotsin MM-rallissa perjantain ajopäivän aikana.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Solbergin tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sakea lumisade toi huiman haasteen varsinkin Rally1-autoille iltapäivän lenkillä, kun ajourat piti puhdistaa kansallisen sarjan kilpailijoiden jäljiltä. WRC2-luokan kuskit puolestaan pääsivät baanalle huomattavasti paremmissa olosuhteissa, joskaan keli ei missään nimessä ollut helppo.

Esimerkiksi iltapäivän avauspätkällä Brattbyssa pohjat ajoi Toyotan Rally2-autoa komentava Georg Linnamäe ja Solberg oli toinen ennen Mikko Heikkilää. Viisi kärkisijaa meni Rally2-autoille. Parhaana Rally1-kuskina Hyundain Esapekka Lappi oli EK:n kuudes eron ollessa kärkeen 5,8 sekuntia.

– Oli kyllä aika hullu päivä. Olosuhteet olivat äärimmäiset vaikeat, mutta hauskaa oli silti, Solberg myhäili Rallit.fille.

Vaikka Rally2-autokunnat paukuttivat aikoja kärjen tuntumaan koko iltapäivän, ei homma ollut helppoa.

– Ei se hyvältä tuntunut, mutta ajat tuntuivat tulevan. On tosi hiuksenhieno raja, ettei tee virhettä. Varsinkin iltapäivällä yritin vain löytää hyvän rytmin, enkä halunnut puskea liikaa, koska renkaista piti myös pitää huolta, Solberg summasi.

– Aamulla puskin vähän, mutta en löytänyt ihan kunnon rytmiä. Iltapäivällä oli kyse enemmänkin selviytymisestä.

Kokonaistilanteessa WRC2-luokkaa johtava Solberg on komeasti kolmantena. Oletettavaa on, että lauantaina kelin kirkastuessa pyyhkäisevät Rally1-autot Solbergin ohi, mutta se ei himmennä nuoren kuljettajan suoritusta.

– En olisi ikinä voinut kuvitella tällaista. Tajusin sen vasta äsken, kun katsoin aikoja. Luulin, että olen ehkä viides tai kuudes, mutta voi paska, olenkin kolmantena, Solberg naureskeli.

Jäljellä olevien päivien aikana Solbergin päätavoite on säilyttää johtoasema omassa luokassaan. Eroa toisena olevaan Linnamäeen on vajaat 24 sekuntia.

– Suunnitelmana on säilyttää johtoasema WRC2-luokassa. Tietenkin jos lunta sataisi, niin voisin ehkä havitella myös tätä kolmatta sijaa, Solberg velmuili.

Ruotsin MM-ralli jatkuu lauantaina seitsemällä pikataipaleella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat