Jari-Matti Latvala pääsee irti klassikkoautolla Japanissa

Jari-Matti Latvalalla riittää vaihteeksi ajohommia ralliauton ratin takana.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvala kilpailee tulevana viikonloppuna Kuhmoisissa järjestettävässä historic-kilpailussa. Toyotan tallipäällikön kilpurina on Toyota Celica GT-4 ST185.

Kuhmoisten Sora -rallin jälkeen Latvala suuntaa Japaniin, missä hän hyppää toisen Celicansa (ST165) puikkoihin. Latvala ajaa näytösluonteisesti klassikkokilpurillaan Japanin rallisarjaan kuuluvan Shinshiro-rallin yhteydessä.

Latvalan lisäksi Japaniin matkaa myös Toyotan WRC-tallin japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta, joka esittelee Shinshiro-rallissa Toyotan Rally1-kilpuria.

Latvalan ja Katsutan ohjelmaan ralliviikonlopun aikana sisältyy myös paneelikeskustelu Toyotan pääjohtajan Akio Toyodan kanssa.

Latvalan alkuperäisenä toiveena oli ajaa samana viikonloppuna Celicallaan rallin SM-sarjaan kuuluvassa Jyväskylän Talvirallissa, mutta tällä kertaa edustustehtävät menivät edelle.

– Minun piti ajaa Jyväskylän Talvirallissa, mutta en pääse sinne, koska lähden Japaniin. Tässä on tulossa sellaisia viikonloppuja, että ei kerta kaikkiaan pysty irtautumaan. Mutta poltetta (ajamiseen) on, sen voin kyllä sanoa. Pitää keksiä jotain, jotta pääsisi ajamaan, Latvala kertoi aiemmin Rallit.fille.

Lue myös: Jari-Matti Latvalan harras toive toteutuu – ”Poltetta on, sen voin sanoa”

Shinshiro-rallissa on muutakin suomalaisedustusta. Japanin rallisarjan hallitseva mestari Heikki Kovalainen aloittaa kisassa tittelinsä puolustamisen. Näin ollen Kovalaiselta jää väliin Jyväskylän SM-ralli.

Shinshiro-ralli ajetaan 4.-5. maaliskuuta.

Katso alta Ruotsin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat