Latvian MM-ralli ajamassa Viron vaihtopenkin puolelle – ”He ansaitsevat kisansa”

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö tiedotti perjantaina, että Latvia nousee mukaan WRC-kalenteriin kaudella 2024.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä Latvian EM-rallissa viime kesänä. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latviassa ajettava Liepaja-ralli on kuulunut jo usean vuoden ajan EM-kalenteriin ja kisa tunnetaan todella nopeista soraerikoiskokeistaan. Kaudesta 2020 lähtien myös Virossa on ajettu MM-rallia, joten heti Latvian MM-osakilpailun julkistamisen jälkeen alkoi spekulaatiot siitä, jatkaako Viro enää kisakalenterissa mukana.

Viron MM-rallin nokkamies Urmo Aava vahvisti Delfi-lehdelle viikonloppuna, että todennäköisesti Viron kisa joutuu väistämään Latvian tieltä kaudella 2024.

– Me etsimme pidemmän tähtäimen suunnitelmaa ja teemme töitä kausien 2024-26 suhteen. Meillä on ollut suunnitelmissa, että Virossa ajettaisiin MM-ralli kaikilla kolmella kaudella, mutta on myös mahdollista, että isännöimme yhdellä kaudella EM-rallia. Mitään lopullisia päätöksiä ei ole vielä tehty, Aava sanoo virolaislehdelle.

– Latvian MM-ralli on kaiken kaikkiaan upea uutinen. Promoottori on tehnyt töitä sen eteen, että hyvät kisaorganisaatiot voivat nousta EM-tasolta MM-tasolle. Latviassa on tehty töitä pitkään ja he ansaitsevan kisansa.

Aavan kommentit ovat vahva viite siitä, että MM-sarjan promootioyhtä suunnittelee yhtälöä, jossa Viro ja Latvia vuorottelisivat MM-isäntänä. ”Välivuoden” osuessa kohdalle kukin ralli voisi kuitenkin toimia EM-sarjan näyttämönä.

– Yleisesti ottaen on positiivista, että ralliautoilu kasvattaa entisestään suosiota Viron lähiympäristössä, joten tulevaisuudessa voimme odottaa entistä enemmän faneja myös omaan kisaamme, Aava toteaa.

– Mitä suositumpaa ralli on Latviassa sitä enemmän se heijastelee myös meille. Latvia on meille vahva markkina-alue. Toivottavasti näemme lähitulevaisuudessa myös enemmän latvialaisia kuskeja huipulla.

Viron ja Latvian rallien lisäksi nopea sorakisa löytyy myös Suomesta. Jyväskylän MM-ralli on kuitenkin luonteeltaan hyvin erilainen Baltian kisoihin verrattuna. Suomen MM-rallin järjestäjät olivat paikalla Ruotsissa pari viikkoa sitten, kun Uumajassa ajettiin MM-pisteistä. Todennäköisesti paikan päällä käytiin keskusteluja promootioyhtiön kanssa uudesta sopimuksesta.

Katso alapuolelta Ruotsin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat