Jari-Matti Latvala kertoi mielipiteensä rallin MM-sarjan uudesta lisäyksestä – löysi vain yhden negatiivisen puolen

Maanantaina vahvistui, että rallin MM-sarja suuntaa Kanariansaarille kaudella 2025.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gran Canaria on isännöinyt rallin EM-sarjan osakilpailua jo useamman vuoden, mutta MM-rallia ei ole aiemmin ajettu Atlantilla sijaitsevalla saariryhmällä.

Edellisen kerran Espanjassa ajettiin MM-osakilpailu vuonna 2022 Saloussa, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta.

– Se ralli alkoi olla liian samanlainen, eikä siihen tullut mitään uudistuksia. Samat erikoiskokeet ja sama kaava toistuivat koko ajan. Siinä oli varmaan yksi syy, miksi se putosi pois, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala arveli Rallit.fille.

Saloun seudulla järjestetty Katalonian ralli oli puhdas asvalttikilpailu, jonka erikoiskokeet tarjosivat lähes ratamaiset olosuhteet. Samankaltainen kisa on luvassa myös Gran Canarian saarella.

– Kanarialla on ehdottomasti todella hyvät erikoiskokeet. Tiet ovat hienonnäköisiä, Latvala kertoi.

Latvala löysi vain yhden hieman negatiivisemman puolen siitä, että Espanjan osakilpailu loikkaa Kanarialle.

– Espanjassa on vahva rallikulttuuri. Mutta saaret ovat sen verran kaukana, etten usko, että siellä on samanlaista yleisömassaa kuin on ollut lähempänä Barcelonaa. Se on yleisölle vähän vaikeampi verrattuna mannermaahan, Latvala totesi.

Kanariansaarten kisaorganisaation sopimus kattaa kaudet 2025 ja 2026.

– Uskoisin, että se on kuljettajille hieno kilpailu ajaa ja hyvä myös autoille. Logistiikka on vähän vaikeampi tiimeille, mutta meillä pitää olla erilaisia ralleja. Se on tärkeää sarjan kannalta, Latvala painotti.

Lue lisää: Vahvistus: Rallin MM-sarja saa täysin uuden osakilpailun

Lue myös nämä

  • Uusimmat