FIA kysyi faneilta MM-sarjan tulevaisuudesta – yhdestä asiasta fanit lähes yksimielisiä

Kansainvälinen autoliitto FIA kysyi helmikuussa verkkosivuillaan fanien mielipiteitä rallin MM-sarjan tulevaisuudesta.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja on ollut jo pidemmän aikaa näivettymässä ja FIA halusi kuunnella faneja.

Mitä fanit haluaisivat nähdä tulevaisuudessa? Mikä toimii ja mikä ei toimi?

Nyt FIA on julkaissut verkkosivuillaan kyselyn tulokset. Se kysyi faneilta muun muassa kisaformaatista, teknisistä asioista sekä kuljettajiin liittyvistä kysymyksistä.

Kyselyn tulosten perusteella 80 prosenttia faneista haluaisi nähdä tulevaisuudessa enemmän kestävyyskilpailuja. Tähän toiveeseen MM-sarja saattaa pystyä vastaamaan piankin, sillä WRC-työryhmä on tuomassa takaisin etähuollot, joka mahdollistaa pidempien pätkien ajamisen ja poistaisi ”turhat” siirtymät. Muun muassa Keniaan on suunniteltu jo kestävyyskilpailua.

Fanit olivat vahvasti myös sitä mieltä, että MM-sarjan kustannuksia pitäisi laskea. 72 prosenttia vastaajista toivoi, että jatkossa autoille olisi selvä katto, minkä verran ne saavat maksaa. Myös tähän toiveeseen WRC-työryhmä on jo vastannut myöntävästi, sillä tulevaisuudessa autoille on suunniteltu 400 000 euron hintakattoa.

Yhdestä asiasta fanit olivat lähes liikuttavan yksimielisiä. Peräti 97 prosenttia vastaajista haluaa nähdä jatkossa enemmän valmistajia sarjassa. Tämä on myös FIA:n ja WRC-työryhmän tavoite ja tästä syystä kustannuksia ollaan alentamassa autojen sekä kiinteiden huoltoparkkien poistumisen avulla.

Kyselyyn vastanneista kovinkaan moni ei jää kaipaamaan hybridiyksiköitä, kun ne pian poistuvat. Vain 23 prosenttia vastaajista olisi halunnut nähdä hybridiyksiköt myös vastaisuudessa mukana, kun taas 59 prosenttia oli vähäpäästöisten polttoaineiden kannalla.

Kuljettajat saivat faneilta paljon kehuja. 94 prosenttia koki, että kuljettajan ajotaidot ovat ihan yhtä tärkeitä kuin autonkin suorituskyky. 92 prosentin mukaan rallin MM-sarja erottuu selvästi muista moottoriurheilulajeista kuljettajan ja kartanlukijan yhteistyön myötä.

Suurin osa faneista nauttii rallin MM-sarjasta etänä kotisohvalta. Vain 29 prosenttia vastaajista oli käynyt viimeisen vuoden aikana paikan päällä seuraamassa rallia. Ralleihin paikan päälle lähtemisessä suurimmaksi ongelmaksi koettiin liian pitkät matkat ja hinta.

FIA:ssa oltiin hyvin tyytyväisiä kyselyn tuloksiin.

– WRC-fanien vaikuttava reaktio on osoitus intohimosta tätä ainutlaatuista lajia kohtaan. Heidän jakamansa tieto on täysin korvaamatonta, kun suunnittelemme MM-sarjan tulevaisuutta, FIA:n puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem totesi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat