Jari-Matti Latvala ilahtui FIA-pomon sanoista – ”Meidän on tehtävä lajistamme houkuttelevampi”

Viime viikolla ajetun Monte Carlon MM-rallin yhteydessä järjestettiin suuri keskustelutilaisuus rallin MM-sarjan tulevaisuuden näkymistä.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paikalla oli myös Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem, joka lupasi panostaa jatkossa aikaansa enemmän ralliin. Bin Sulayem tosin lupaili vastaavaa jo viime vuonna, kun FIA:n puheenjohtajaa valittiin.

Arabiemiraateista kotoisin olevalla FIA-pomolla on vahva tausta rallin parista, sillä mies on voittanut lukuisia kertoja Lähi-idän rallimestaruuden ja hän ajoi urallaan myös 23 MM-rallia.

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala on mielissään bin Sulayemin puheista nostaa rallin MM-sarjan statusta.

– Olen siitä hyvin mielissäni, koska meillä on WRC:ssä osa-alueita, joita pitää kehittää. Tarvitsemme lisää tiimejä ja lisää autonvalmistajia. Meidän on tehtävä lajistamme houkuttelevampi ja se vaatii työtä, Latvala sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Jotkut asiat vaativat muutoksia. Yksi niistä on se, että meidän on karsittava kuluja. Yhdessä FIA:n kanssa meidän on paiskittava töitä, että sarja on houkuttelevampi autonvalmistajille.

Kulisseissa käydään kovaa keskustelua siitä, millä teknologialla rallin MM-sarjassa jatketaan nykyisen luokittelujakson jälkeen kaudella 2025. Todennäköisin vaihtoehto on jatkaa viime vuonna rallipikataipaleille tulleilla Rally1-hybridiautoilla, mutta parannuksia sääntöihin tarvitaan.

Latvalan walesilaissuojatti Elfyn Evans korostaa, että rallissa tarvitaan myös parempaa markkinointia. F1-sarjalla on ollut jo muutaman vuoden suosittu Netflix-sarja Drive to Survive (Formula 1: Taistelu paalupaikasta), joka on nostanut lajin suosiota varsinkin Pohjois-Amerikassa. Rallin näkyvyys on puolestaan vain murto-osa formuloihin verrattuna.

– On kiva kuulla, että ralli on agendalla. On alueita, joihin pitää panostaa. Niitä on varsinkin promootion puolella. On kiva nähdä, mitä horisontissa näkyy lähitulevaisuudessa, Evans pyörittelee rallisivustolla.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat