Sebastian Vettel kertoi rehellisen mielipiteensä rallin MM-sarjasta

Menestyksekkään F1-uransa hiljattain lopettanut Sebastian Vettel on tunnustanut olevansa rallin MM-sarjan fani.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel. Kuva: Getty Images/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vettel osallistuu tänä viikonloppuna Race of Champions -tapahtumaan, joka järjestetään viime vuoden tapaan Ruotsin Piitimessä. Neljästi formula ykkösten maailmanmestaruuden voittanut Vettel kertoi kisan lehdistötilaisuudessa, että rallin MM-sarjan tähdet ovat tehneet häneen vaikutuksen.

Hyundain WRC-rallitiimin belgialaistähti Thierry Neuville ja rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb ovat Vettelin tavoin mukana Race of Champions -kisassa. Ralliautoilijoita edustavat myös Petter ja Oliver Solberg.

– Minulla on valtava kunnioitus rallikuljettajia kohtaan. Kuljettajat ovat loistavia, eivätkä he pääse ansaitsemiinsa parrasvaloihin, Vettel sanoi.

Race of Championsissa kilpaillaan jääradalla erilaisilla kilpureilla. Olosuhteet vastaavat enemmän rallia tai rallicrossia kuin perinteisempää rata-autoilua.

– Täällä saan pienen maistiaisen siitä, miltä rallin ajaminen voisi tuntua. Mutta tämä tuntuu siltä, että ensimmäiseen mutkaan saapuessani minulla on käytössäni ruuvimeisseli ja vasara, eli kaksi työkalua, kun taas heillä (rallikuljettajilla) on koko työkalupakki mukanaan, Vettel kuvaili.

Rallin MM-sarjalla on oma seuraajakuntansa, mutta F1 nauttii globaalista jättisuosiosta. Vettel sanoi, että hän on seurannut pidempään rallin MM-sarjan osakilpailuita.

– Ralli on ansainnut sen, että se saisi enemmän suosiota ympäri maailman, koska kuljettajat ovat uskomattoman taitavia ja myös laji on loistava, Vettel kertoi rehellisen mielipiteensä.

Vettelin entinen kilpakumppani Kimi Räikkönen vietti pari vuotta rallin MM-sarjassa kesken F1-uransa. Vettel myönsi, että ralli kiehtoo myös häntä.

– Se vaatisi paljon töitä. Mutta jos jonkin ajan kuluttua halusta tulisi vielä palavampi, se olisi hyvin erilainen haaste, Vettel muotoili.

Lauantaina Race of Championsissa ajetaan maiden välinen kilpailu, jossa Suomea edustavat Valtteri Bottas ja Mika Häkkinen. Sunnuntaina ohjelmassa on henkilökohtainen kilpailu.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat