Jari Huttuselta mykistävä suoritus – tykitti historialliset pohjat R5-autolla ”tosi pätkällä” rallin MM-sarjassa

Jari Huttunen
Jari Huttunen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kiuruvetinen rallikuljettaja Jari Huttunen ylsi mykistävään suoritukseen Ruotsin MM-rallin perjantain päätöserikoiskokeella. 

24-vuotias Huttunen tykitti yksityistalli Printsportin Skoda Fabia R5:lla koko joukon kovimman ajan. Taakse jäivät kaikki WRC-autot kuten myös WRC2 Pro -luokan tehdaskuskit.

Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo olivat Torsbyn vajaan yhdeksän kilometrin mittaisella erikoiskokeella 0,3 sekuntia nopeampia kuin Citroenin WRC-autolla ajava Esapekka Lappi.

– Aamulla aloitimme varovasti ja meillä oli myös yksi rengasrikko. Iltapäivä meni kuitenkin hyvin. Perjantai on nyt paketissa ja viimeisen pätkän aika oli aiak iso yllätys, Huttunen twiittasi.

Lisävalojen kanssa viimeisellä pätkällä kamppaillut kisaa johtava Teemu Suninen jäi WRC-Fordilla Huttuselle yli 14 sekuntia. Ilman ongelmia pätkän ajanut yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb jäi puolestaan WRC-Hyundaillaan yli 11 sekuntia nuorelle suomalaiselle.

Huttunen on perjantain jälkeen R5-luokituksen autoista kolmanneksi nopein. Volkswagenilla ajava Ole Christian Veiby on karannut vajaan puolen minuutin päähän.

EDIT: Otsikkoa muutettu 22.16. Koskaan aiemmin ei ole R5-autolla ajettu pohjia WRC-tykkejä vastaan todellisella erikoiskokeella. Yleisöpyörityksillä näin on joskus päässyt toki käymään.

 

Lue myös nämä