MM-rallia ensimmäistä kertaa johtava Suninen: Oli onnea, että pystyttiin välttämään osuma Jari-Matin autoon

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen sai hyvän maitin päälle Ruotsin MM-rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

Ford-kuljettaja Suninen latasi perjantain aikana kaksi pohja-aikaa ja pääsi johtoasemassa yötauolle. Eroa toisena olevaan Toyotan Ott Tänakiin on kaksi sekuntia.

Suninen ei ole koskaan aiemmin ajanut MM-rallin kärjessä.

– Onhan se hieno fiilis. Harvemmin on tullut johdettua rallia. Nyt on ensimmäinen päivä tässä sarjassa, kun näin on. Ja se on hyvä, Suninen sanoi.

Sunisella oli ylimääräistä ohjelmaa illan viimeisellä erikoiskokeella Torsbyn huoltoalueen tuntumassa. Suninen ja kartanlukija Marko Salminen eivät ehtineet virittää lisävaloja kuntoon pimeällä ajetulle pätkälle.

– Siirtymä oli aika tiukka, koska oli paljon korjaushommia. Taistelimme viisi minuuttia valojen kanssa, mutta emme saaneet niitä kunnolla paikoilleen. Emme myöskään ehtineet ottaa niitä pois, joten ne oli vain pidettävä konepellillä, Suninen sanoi ja arvioi, että aikaa meni hukkaan noin kymmenen sekuntia lisävalojen puuttumisen vuoksi.

Sunisen kanssa kilpailun kärjessä taistellut Jari-Matti Latvala ajoi penkkaan illan päätöspätkällä. Suninen arvioi, että ilman lisävaloja ajaminen saattoi säästää hänet törmäykseltä Toyotaan.

– Siellä ei ollut minkäänlaista varoitusta tai ainakaan en nähnyt. Oli vähän onnea, että pystyttiin välttämään osuma Jari-Matin autoon. Jos meillä olisi ollut valot, yrkkä olisi ollut sen verran kovempi, etten ehkä olisi ehtinyt väistää, Suninen sanoi.

Lauantaina Ruotsin rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. Suninen pyrkii jatkamaan samaa vauhtia kuin perjantaina.

– Tänak tulee varmasti kovaa. Mestaruussarjan kärkinimet ovat paremmilla paikoilla, joten hekin tulevat kovempaa. Yritetään pitää hyvä tahti yllä.

Lue myös nämä