Kalle Rovanperä haastaa EM-rallisarjan huiput

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä pääsee mittaamaan vauhtiaan rallin EM-sarjan huippukuljettajia vastaan lokakuun alkupuolella ajettavassa Liepaja-rallissa Latviassa.

Liepaja-rallissa ajetaan sekä EM-sarjan että Latvian mestaruussarjan pisteistä. Rovanperä varmisti Latvian rallimestaruuden jo edellisessä osakilpailussa, joten hänet on ilmoitettu kisassa ajamaan EM-pisteistä. Kyseessä on Rovanperän uran ensimmäinen EM-osakilpailu.

Rovanperälle kilpailu on samalla ensimmäinen Ford Fiesta R5 -auton ratissa. Ralli toimii puuppolalaiselle myös testinä lokakuun lopussa ajettavaa Walesin MM-rallia varten, jossa hän kilpailee niin ikään M-Sport-tallin Ford Fiesta R5 -ajokilla.

Liepaja-rallissa Rovanperän kartanlukijana on Jonne Halttunen, joka luki suomalaislupaukselle ensimmäisen kerran nuotteja Latvian rallisarjan edellisessä osakilpailussa Louna-Eesti-rallissa. Halttunen on toiminut viime vuosina Teemu Asunmaan kartturina SM-sarjassa.

Lokakuun alussa 17 vuotta täyttävän Rovanperän kisaurakka jatkuu jo tulevana viikonloppuna Italian rallisarjan osakilpailussa Rooman ympäristössä. Ralli kuuluu myös EM-sarjaan, mutta Rovanperä ei aja kisassa EM-pisteistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat