Emil Lindholmille upea uutinen – suomalaiskuskille tarjolla jättipotti rallin MM-sarjassa

Emil Lindholmin mestaruus rallin MM-sarjan WRC2 Junior -luokassa sai sinettinsä, kun Japanin MM-rallin osallistujalista julkaistiin maanantaina.
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Listalta ei löytynyt Lindholmin ainoan uhkaajan Chris Ingramin nimeä, mikä tarkoittaa sitä, että Lindholm on tavoittamattomassa pistejohdossa ennen kauden kahta viimeistä kilpailuaan. Ingram kertoi aiemmin, että hän ei ole vielä täysin toipunut Kreikan Akropolis-rallissa sattuneesta ulosajostaan.

Lue myös: Japanin MM-rallissa komea suomalaisedustus – Heikki Kovalaisella todellinen testi

WRC2 Junior -luokkaan saavat osallistua alle 30-vuotiaat kuljettajat. Lindholmille ja kartanlukija Reeta Hämäläiselle on tarjolla tuplamestaruus rallin MM-sarjassa, sillä suomalaiset kamppailevat lisäksi WRC2-luokan tittelistä. Avoimen WRC2-luokan titteli on huomattavasti merkittävämpi kuin juniorimestaruus.

– Rallin WRC2-luokan MM-ohjelmaan liittyen WRC2 Junior -luokan mestaruus oli päätavoitteeni. Hieno uutinen. Tavoitteemme ovat kuitenkin kauden mittaan nousseet ja tällä hetkellä ykköstavoitteemme on ajaa yhdessä Reetan kanssa WRC2-luokan mestaruus, Lindholm kertoo tiedotteessaan.

– WRC2 Junior -mestaruus on kiva välitavoite, mutta me tähtäämme korkeammalle. Mutta on mukava todeta jo tässä vaiheessa, että MM-kausi on onnistunut odotusten mukaisesti, Toksport-tallin Skodalla kilpaileva Lindholm muistuttaa.

WRC2-luokan pisteissä Lindholm on kolmantena norjalaisen Andreas Mikkelsenin ja puolalaisen Kajetan Kajetanowiczin perässä. Mikkelsenillä on jo kasassa maksimimäärä kisoja tälle kaudelle, mutta Kajetanowiczilla on Lindholmin tavoin vielä kaksi osakilpailua jäljellä.

Lindholm yrittää kasvattaa pistepottiaan jo tulevana viikonloppuna Katalonian asvalttikisassa. Maanantaina varmistui, että Lindholm on mukana myös kauden päätöskisassa Japanissa marraskuussa.

– Hyvää sijoitusta lähdemme ajamaan (Katalonian MM-rallissa). Meille tärkeintä on Espanjassa olla WRC2-luokassa seitsemän pistettä edellämme ajavan Kajetan Kajetanowiczin etupuolella. Katsotaan sen jälkeen sitten, mitä muuta meiltä vaaditaan, Lindholm sanoo.

– Suuri kiitos Toksport WRT:lle sekä kaikille tukijoilleni siitä, että pääsemme kilpailemaan myös kauden viimeiseen MM-osakilpailuun Japaniin.

Katalonian MM-ralli käynnistyy perjantaiaamuna. Lindholmin lisäksi WRC2-luokan kilpailussa ovat suomalaisista mukana Teemu Suninen, Jari Huttunen, Sami Pajari ja Mikko Heikkilä.

Katso alta Katalonian MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä