Janne Tuohino hankki uuden WRC-auton ja perusti rallitiimin

Janne Tuohino
Janne Tuohino. Kuva: Jani Kekoni
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kokenut Janne Tuohino on hankkinut omalle tiimilleen Ford Fiesta WRC -auton, jolla hän osallistuu helmikuussa ajettavaan Ruotsin MM-ralliin.

Aiemmin tällä viikolla selvisi, että Tuohino on Ruotsissa lähtöviivalla Fiesta WRC:llä. Torstaina puolestaan paljastui, että Tuohino on perustanut uuden tiimin, JanPro Racingin, joka tekee tiivistä yhteistyötä rallin MM-sarjassa Fordeja ajattavan M-Sport-tallin kanssa.

Tuohinon ajatus omasta tiimistä syntyi jo vuosi sitten Ruotsin MM-rallin yhteydessä. Tuohino pohti R5-luokituksen auton hankkimista, mutta vuoden aikana pidetyt palaverit M-Sportin kanssa johtivat lopulta uuden WRC-auton hankintaan.

Tuohino itse kilpailee vain Ruotsin MM-rallissa. Sen jälkeen WRC-auto on vuokrattavana mihin tahansa ralliin maailmalla.

– Ajatus omasta tiimistä on pyörinyt koko aktiiviurani jälkeen. Nyt kun sellainen tilaisuus avautui, päätin tarttua tilaisuuteen, ja näin JanPro Racing on ensimmäinen yksityinen tiimi maailmassa, joka vuokraa modernia WRC-autoa. Tammikuun lopulla M-Sportin ralliautotehtaalta valmistuva Ford Fiesta RS WRC on Ruotsin MM-rallin jälkeen vuokrattavissa kuljettajan toiveiden mukaisella paketilla hänen omat tavoitteensa huomioiden, Tuohino kertoo tiedotteessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ford Fiesta WRC nähdään tässä värityksessä Ruotsin MM-rallissa. Kuva: JanPro Racing

– JanPro Racing tekee tiivistä yhteistyötä M-Sportin kanssa ollen MM-ralleissa tehdastiimin huoltoalueella. Muissa kilpailuissa tiimin oma henkilökunta pitää huolen autosta ja asiakkaan toiveista. Tämä on siis ainutlaatuinen projekti koko maailmassa, Tuohino jatkaa.

Ruotsin MM-rallin jälkeen Tuohino siirtyy operoimaan uutta tiimiään. Mutta sitä ennen hän lähtee vielä kerran näyttämään taitojaan kansainväliselle ralliyleisölle.

– Automme on vuoden 2019 sääntöjen mukainen ja siten parhain mahdollinen saatavilla oleva auto, joten lähtökohdat kilpailuun ovat erinomaiset. Ajan ensimmäiset testikilometrit JanPro Racingin uudella autolla kilpailua edeltävällä viikolla, jonka jälkeen on helpompi puhua kilpailukohtaisesta tavoitteesta.

Mikko Markkula toimii Tuohinon kartanlukijana Ruotsin MM-osakilpailussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat