Grönholm saa toisen suomalaiskonkarin kirittäjäkseen – Tuohino WRC-autolla Ruotsiin

Janne Tuohino
Janne Tuohino. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Janne Tuohino lähtee haastamaan muun muassa Marcus Grönholmin helmikuussa ajettavassa Ruotsin MM-rallissa.

Tuohino, 43, mittelee samassa luokassa MM-sarjan huippujen kanssa, sillä hän on ilmoittautunut kilpailuun Ford Fiesta WRC -autolla. Edellisen kerran Tuohino kilpaili WRC-kalustolla MM-rallissa vuonna 2006, jolloin hän ajoi Citroen Xsaralla Ruotsissa ja Suomessa

Tuohino saa Ruotsissa rinnalleen Mikko Markkulan, joka luki Teemu Suniselle nuotteja viime kauteen saakka. Tuohino ja Markkula ovat aiemminkin jakaneet saman ohjaamon, muun muassa vuonna 2006 Suomen MM-rallissa.

Tuohino ajoi Ruotsissa myös viime vuonna, mutta silloin hän kilpaili WRC2-luokassa Skoda Fabia R5 -autolla. Tuohino sijoittui luokassa viidenneksi.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm ilmoitti aiemmin tiistaina, että hän tekee yhden kilpailun mittaisen paluun Ruotsissa. Grönholm starttaa kisaan Toyota Yaris WRC -autolla.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 14.-17. helmikuuta. Kaikkiaan viisi suomalaista kilpailee WRC-autolla lumirallissa: Toyotan Jari-Matti Latvala, Citroenin Esapekka Lappi, Fordin Teemu Suninen sekä Grönholm ja Tuohino.

Katso Ruotsin MM-ralliin tähän mennessä ilmoittautuneiden lista täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat