Chile haluaa mukaan rallin MM-sarjaan – ”Ralli on toiseksi suurin urheilulaji Chilessä futiksen jälkeen!”

Turkin MM-ralli
Turkin MM-ralli palaa kalenteriin. Seuraavaksi Chile?
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eksoottinen rallimaa Chile on tyrkyllä vuoden 2019 rallikalenteriin mikäli on uskominen Motosport News -lehden verkkosivuja. Chile pyrkii järjestämään kisansa juuri ennen Argentiinan kilpailua, jolloin tiimien matkakustannukset jäisivät minimiin.

Ideana on siis se, että peräkkäisinä viikkoina ajettaisiin kilpaa sekä Chilessä että Argentiinassa. Tämä toisi varmasti uutta väriä MM-sarjaan. Chile on tuttu Andien vuoristostaan, joten moottorit ovat siellä päin maailmaa varmasti kovilla.

– Olemme erittäin lähellä sopimusta. Kyseessä olisi metsäpätkistä koostuva ralli, jossa olisi mukavia ja pehmeitä pätkiä. Erikoiskokeet menisivät merenpinnan tasosta aina 2000 metriin asti, WRC-promoottori Oliver Ciesla sanoo Motorsport News -lehdelle.

Ralli on Chilessä todella iso laji. Paikallisen järjestäjän mukaan jopa toiseksi suurin urheilumuoto heti jalkapallon jälkeen.

– Ralli on toiseksi suurin urheilulaji Chilessä jalkapallon jälkeen. Me olemme isännöineet RallyMobil-tapahtumaa 18 vuotta putkeen ja WRC olisi meille se seuraava askel. Olemme valmiita siihen. Meillä on myös maailman parhaat pätkät, jotka ovat nopeita ja leveitä. Concepcionin kaupungissa meillä on kaksi miljoonaa ihmistä ja runsaasti hotelleja sekä infrakstruktuuria, Chilen Rallin organisaattori Sebastian Etcheverry hehkuttaa.

Chilen lisäksi myös Japani hinkuu Toyotan siivittämänä mukaan rallin MM-sarjaan.

Lue myös nämä