Italialaiskonkari toi ison voiton Toyotalle – Hyundain WRC-tähdellä hyvä valmistautuminen MM-ralliin

Viidenkymmenen ikävuoden rajapyykin jo hyvä tovi sitten ylittänyt Giandomenico Basso näytti jälleen asvalttiajamisen taitoja nuoremmilleen lauantaina päättyneessä Regione Piemonte -rallissa.
Giandomenico Basso
Giandomenico Basso. Kuva: RallyAlba
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italialaiskuski nappasi komean voiton niukalla 3,1 sekunnin erolla ennen ranskalaista Stephane Lefevbrea. Basso lähti päätöspätkälle vajaan kahdeksan sekunnin johtoasemassa, mutta kesti ranskalaisen asvalttiässän kirin.

Basson ykköstila kymmenen erikoiskokeen mittaisessa Piemontessa oli jälleen iso sulka hattuun myös Toyotalle, sillä italialaiskonkari käskytti kilpailussa uutta GR Yaris Rally2 -autoa. Kolmanneksi rallissa ylsi italialainen Simone Campedelli, joka taipui kärjelle 4,2 sekuntia. Kamppailu voitosta oli tuimaa, mutta tällä kertaa ykköstila heltisi Toyotalle, kakkostila Citroenille ja kolmossija Skodalle.

Vielä kuuden pätkän jälkeen kärjessä keikkui Basson maanmies Andrea Crugnola, mutta mies vetäisi niin sanotusti nutulleen ja aikaa valui hukkaan yli kolme minuuttia. Kovia koki myös slovenialainen Bostjan Avbelj, joka keskeytti kolmostilalta viimeisellä erikoiskokeella.

Isäntämaan vahvan panoksen täydensi neljänneksi sijoittunut Marco Signor. MM-sarjastakin tuttu ranskalainen Nicolas Ciamin oli Kroatian MM-ralliin valmistavassa kisassa viides ennen italialaisia Giacomo Scattolonia ja Paolo Andreuccia.

Myös Hyundain Rally1-auto nähtiin lähtöviivalla Piemontessa, kun Andreas Mikkelsen valmistautui Italiassa ensi viikon Kroatian MM-osakilpailuun. Norjalainen ajoi kaikki kymmenen pätkää läpi ja kirjautti kokonaisajan 1.07.17,1.

Rally2-luokituksen Toyotalla ajanut Basso taipui kokonaisajassa Mikkelsenille kaksi ja puoli minuuttia. Mikkelsen ajaa Kroatiassa kauden toisen MM-rallinsa. Norjalainen oli mukana kauden avanneessa Monte Carlon rallissa, mutta tuloksena oli vaisuhko kuudes tila ja eroa kärkeen rutkasti yli kuusi minuuttia.

Mikkelsen vuorottelee Hyundain kolmannessa Rally1-autossa yhdessä Esapekka Lapin ja Dani Sordon kanssa. Kroatian MM-ralli käynnistyy testierikoiskokeella ensi viikon torstaina.

Suomalaisittain kisa päättyi kehnosti, kun SM-sarjaa johtava Roope Korhonen ajoi maaliin sijalla 27. Eroa kärkeen tuli yli neljä ja puoli minuuttia. Vielä lauantaina iltapäivällä Korhonen oli kymppisakissa, mutta viimeinen lenkki tuotti tuskaa. Benjamin Korhola puolestaan jäi kokonaan tien varteen viimeisellä lenkillä.

Lue myös nämä