Unkarin EM-rallissa hurja taistelu voitosta – suomalaiskuski johtaa niukasti!

Mikko Heikkilä taistelee Unkarin EM-rallin voitosta.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Bruno Penas
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiskuski johtaa rallia lauantain erikoiskokeiden jälkeen niukalla 2,3 sekunnin marginaalilla ennen latvialaista Martins Sesksia. Toyota-kuskit ovat kamppailleet ykköstilasta koko päivän. Ennen päivän viimeistä erikoiskoetta Sesks oli johdossa, mutta rengasrikko palautti Heikkilän takaisin ykköseksi.

Heikkilä kuitenkin raportoi lauantaina päätöspätkän maalissa turboviasta. Pop-up-venttiili oli temppuillut koko päivän.

– Olen todella onnellinen meidän osaltamme. Teimme taas hyvää työtä. Tuo pop-up on kuitenkin tosi typerä juttu. Esimerkiksi pitkällä suoralla, joka oli ylämäessä, niin yhtäkkiä tuntui, että voima vaan katosi. Menetimme sen takia tänään varmaan 20 sekuntia, Heikkilä harmitteli.

– En tiedä, missä rengasrikko tapahtui. Ei voi mitään. Minun piti ajaa sen kanssa noin kolme kilometriä, Sesks puolestaan sanoi.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi, jossa käydään läpi Safari-rallin anti ja ennakoidaan tulevaa Kroatian MM-rallia! Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Kolmantena rallissa on romanialainen Skoda-kuski Simone Tempestini, joka on taipunut Heikkilälle vain 6,3 sekuntia. Uusiseelantilainen Hyundaita komentava Hayden Paddon on neljäntenä. Eroa kärkeen on tullut 12 sekuntia.

– Oli pikkaisen kuluneet renkaat, joten oikealle kääntyvissä mutkissa piti ottaa rauhallisesti. Luulen kuitenkin, että strategiani oli hyvä tänään, Paddon mietti.

Puolan Miko Marczyk ajaa rallissa viidentenä ennen isäntämaan Miklos Csomosia. Koko kärkiviisikko mahtuu alle puolen minuutin sisään, joten rallin päätöspäivänä on luvassa tiukkaa taistoa. Seitsemäntenä yleiskilpailussa oleva Mathieu Franceschi ajoi pohjat päivän päätöspätkälle, mutta yksi kaato söi sen verran aikaa, että ero kärkeen on 37,6 sekuntia.

Unkarin EM-ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta. Luvassa on vielä lähes 90 EK-kilometriä, joten homma on kaikkea muuta kuin selvä.

Unkarin EM-rallin tilanne EK4/13 jälkeen:

SijaKuljettajaAutoAika
1.Mikko HeikkiläToyota59.49,0
2.Martins SesksToyota+2,3
3.Simone TempestiniSkoda+6,3
4.Hayden PaddonHyundai+12,0
5.Mikolaj MarczykSkoda+21,7
6.Miklos CsomosSkoda+26,6
7.Mathieu FranceschiSkoda+37,6
8.Erik CaisSkoda+48,3
9.Andrea MabelliniSkoda+1.08,4
10.Jon ArmstrongFord+1.28,8

Lue myös nämä

  • Uusimmat