Italialainen muotisuvun vesa hyppää Toyotan Rally1-auton ohjaamoon

Lorenzo Bertelli pääsee ajamaan Toyotan Rally1-luokituksen hybridikilpurilla viikonloppuna.
Lorenzo Bertelli
Lorenzo Bertelli kilpaili Toyotalla Ruotsin MM-rallissa helmikuussa 2023. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italialaisen Pradan muotisuvun vesa Bertelli ei ole ensimmäistä kertaa Toyota GR Yaris Rally1 -auton puikoissa. Hän vuokrasi Toyotalta huippuajokin käyttöönsä helmikuussa ajettuun Ruotsin MM-ralliin, jossa hän sijoittui 14:nneksi.

Bertelli pääsi samalla menopelillä vauhtiin toistamiseen lokakuussa. Italialaismiljonääri ajoi GR Yariksella San Marinon Rallylegend-tapahtumassa, jossa myös Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala näytti taitojaan Rally1-auton ratissa.

Tänä viikonloppuna Bertelli starttaa Rally1-kilpurilla Italiassa Rally del Brunello -kilpailuun, joka käynnistyy perjantai-iltapäivänä. Kilpailun ohjelmassa on kaikkiaan 11 sorapätkää kahden päivän aikana Montalcinon kaupungin ympäristössä.

Bertelli kuului viime vuosikymmenen puolella rallin MM-sarjan vakiokasvoihin. Italialainen oli M-Sport Fordin luottoasiakas, mutta tänä vuonna hän päätti kokeilla Toyotaa, kun japanilaisvalmistajan auto tuli saataville vuokrauskäyttöön.

Viime vuosina Bertelli ei ole uhrannut kovinkaan paljon aikaa ralliharrastukselleen, sillä hän kuuluu Pradan johtoportaaseen. Esimerkiksi viime vuoden Ruotsin MM-rallin hän jätti viime tingassa väliin, koska hänellä oli samaan aikaan työvelvollisuuksia Milanon muotiviikoilla.

Rally del Brunelloon osallistuu tukku kovia paikallisia kuljettajia, kuten rallin EM-sarjasta tuttu Alberto Battistolli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat