Quantcast

Jesse Kallio jätettiin neljänneksi Ranskan MM-rallicrossissa – ”Paikalliset ajoivat täällä lujaa”

Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jakub Nitka/OMSE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksi viikkoa sitten Ruotsin Höljesissä suomalaista rallicrosshistoriaa ajanut tuusulalainen Jesse Kallio sijoittui täyssähköautoilla kilpailtavan RX2e-luokan kolmannessa osakilpailussa Lohéacissa Ranskassa neljänneksi.

Sunnuntaina toisesta rivistä semifinaaliin startannut suomalaiskuljettaja varmisti viimeisenä paikkansa päivän finaaliin.

Kuuden auton finaalissa Kallio sai hyvän startin ja ajoi ensimmäisestä mutkasta ulos kolmantena. Äärimmäisen tasaisessa finaalissa kärkinelikko sijoittui lopulta 1,3 sekunnin sisälle toisistaan. Kallion kohtalona oli neljäs sija, jonka myötä suomalaiskuljettaja jatkaa sarjan yhteispisteissä toisena.

– Aika taistelua oli koko viikonloppu. Paikalliset ajoivat täällä lujaa. Itselleni nämä startit moottoriratamaisella radalla eivät aivan osuneet kohdilleen. Meillä oli huonoa tuuria jokerilenkkien kanssa ja kaikenlaista yhteensattumaa, Kallio kertasi.

– Ei neljäs sija mikään katastrofi ole, mutta voittoa lähdettiin hakemaan. Finaalissa vauhtini oli kohdillaan, mutta lähtöpaikka on tässä lajissa ankara: viimeisestä ruudusta näitä lähtöjä on vaikea voittaa. Näin jälkikäteen ajateltuna menin finaalissa jokerilenkille liian aikaisessa vaiheessa. Jäin sieltä ulos tullessani hitaamman taakse ja siinä meni mahdollisuuteni palkintopallille. Mutta se on jossittelua. Harmittaa. Ei sitä ole kuin voittoon tyytyväinen, jota aina haetaan, Kallio muistutti.

Kallio jatkaa RX2e-sarjan yhteispisteissä kakkossijalla. Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kuukauden kuluttua 9.-10. lokakuuta Belgian Spassa. Kallio sanoo, että neuvottelut sarjan jatkamisesta ovat käynnissä.

– Iso kiitos kaikille tukijoilleni. Virallisesti jatkosta ei ole mitään sovittuna. Onneksi tässä on kuukausi aikaa neuvotella. Mielelläni seuraavassa osakilpailussa olisin mukana ja sitä tässä työstetään.

Lue myös nämä

  • Uusimmat