Kalle Rovanperä nousi jo kolmatta kertaa arvostetulle listalle – ”Alleviivasi hänen erityislahjakkuuttaan”

Arvostettu moottoriurheilun erikoislehti Autosport on pistänyt jälleen perinteiseen tapaan vuoden parhaat autourheilijat paremmuusjärjestykseen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotalla toisen peräkkäisen rallin maailmanmestaruuden voittanut Kalle Rovanperä nousi nyt kolmatta kertaa mukaan Autosportin 50 parhaan autourheilijan listalle.

Viime vuonna Rovanperä oli kolmas, mutta nyt sijoitus putosi yhden sijan verran.

Se ei ole häpeä, sillä Rovanperän edelle kiilasi listalla äärimmäisen kovia nimiä. McLarenin F1-kuljettaja Lando Norris oli kolmas, IndyCar-sarjan mestari Alex Palou toinen ja ylivoimaiseen formula ykkösten maailmanmestaruuteen jälleen kerran ajanut Max Verstappen ykkönen.

– Kauden alkaessa vain viisi kuljettajaa oli aiemmin puolustanut mestaruuttaan onnistuneesti. Vuonna 2023 Kalle Rovanperä vain alleviivasi erityislahjakkuuttaan tulemalla kuudenneksi, Autosport hehkutti.

Autosport piti Rovanperän toista maailmanmestaruutta kovempana suorituksena kuin ensimmäistä.

– Toyota-tähden marssi toiseen mestaruuteen oli monella tapaa paljon vaikuttavampi kuin hänen ensimmäinen ennätyksiä rikkonut mestaruutensa. Tiedossa oli, että kilpailu tulee kovenemaan, kun kuljettajat sopeutuvat paremmin viime vuonna voimaan tulleisiin hybridisääntöihin. Rovanperä lisäsi otteisiinsa upeaa johdonmukaisuutta ja viisasta ajamista jo ennestään upean vauhtinsa päälle, Autosport jatkoi.

Autosport nosti esiin myös sen, että Rovanperä teki koko kauden aikana käytännössä vain yhden virheen. Se sattui Suomen MM-rallissa johtopaikalta. Lehti ihaili suomalaisen tapaa nousta myös vielä MM-taistoon mukaan vain yhden palkintokorokepaikan tuoneen kauden alun jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat