Irlannin rallitoivo ajaa täyden kauden rallin MM-sarjassa – ”Tämä on uskomaton tilaisuus”

William Creighton ottaa uuden askeleen ralliurallaan MM-kaudella 2024.
William Creighton
William Creighton. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Creighton, 26, saavutti viime vuonna MM-sarjan JWRC-junioriluokan mestaruuden Rally3-luokituksen Ford Fiestalla. Alkavalla kaudella irlantilainen loikkaa WRC2-luokkaan, jossa hän ajaa täyden seitsemän osakilpailun kauden Ford Fiesta Rally2 -autolla.

Creighton sai JWRC-mestaruudestaan palkinnoksi neljän WRC2-kisan paketin tälle vuodelle. Irlantilainen on saanut lisätukea Irlannin moottoriurheiluliitolla, jonka avustuksella hän pystyy kilpailemaan koko kauden MM-sarjassa.

– Tämä on uskomaton tilaisuus, josta minä ja Liam (kartanlukija Regan) olemme päättäneet ottaa kaiken hyödyn irti, Creighton iloitsee.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Creighton aloitti kilpauransa kartingin puolella, mutta siirtyi sittemmin rallin pariin ja saavutti lopulta Britannian rallisarjan juniorimestaruuden. Viime kaudella hän teki kansainvälisen läpimurtonsa MM-sarjassa.

Nyt Creighton yrittää saada jalansijaa MM-sarjan kakkosluokassa.

– Tämä on suurin haaste, jonka olen kohdannut. Olen tehnyt kovasti töitä talven aikana varmistaakseni sen, että olen kunnossa ja valmis tähän.

Creighton avaa MM-kautensa Ruotsin osakilpailusta, joka on ohjelmassa helmikuun puolivälissä.

– WRC2-luokassa on todella kova taso, joten minulla ei ole mitään harhakuvitelmia edessämme olevasta haasteesta. Tavoitteena on kerätä kokemusta ja päästä paremmin sinuiksi Fiesta Rally2 -autoon, irlantilainen suunnittelee.

Creightonin tiiminä on perinteikäs M-Sport, jonka kalustolla hän kilpaili myös JWRC-luokan puolella.

Lue myös nämä