IL: Heikki Kovalainen sai pysäyttävän diagnoosin rutiinitarkastuksessa

Heikki Kovalainen kävi marraskuussa terveystarkastuksessa, joka paljasti hänellä nousevan aortan laajentuman. Asiasta uutisoi Iltalehti nettisivuillaan.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanin rallimestaruuden viime vuonna voittanut Kovalainen kertoi IL:lle, että hän päätti kauden jälkeen tehdä perusteellisen kuntotarkastuksen lääkärissä. Diagnoosi pisti Kovalaisen uran tauolle. Hän ei ole saanut tehdä kovia fysiikkaharjoitteita tarkastuksen jälkeen.

– Kyseessä on perinnöllinen sairaus, jolle en voi mitään. On hyvä, että se tuli havaittua nyt. Yleensä tämä vaiva on oireeton, paitsi sitten kun tulee se ensimmäinen. Ja se onkin sitten viimeinen, Kovalainen sanoi Iltalehdelle viitaten aortan repeämiseen.

Kovalaisella on edessään iso leikkausoperaatio, sillä näillä näkymin aortan laajentuminen pyritään hoitamaan avosydänleikkauksella. Kovalaisen mukaan operaatiossa on riski ”kaikista pahimmalle”, mutta leikkaus on joka tapauksessa suoritettava jossakin vaiheessa.

Leikkauksesta toipuminen kestää kuukausia, joten tässä vaiheessa entisen F1-kuljettajan ralliura on jäissä. Mutta kilpa-auton rattiin palaaminen saattaa vielä tapahtua.

– Tämä terveysmurhe harmittaa, koska täksi kaudeksi oli sovittu isoja juttuja. Japanissa oli tarkoitus puolustaa mestaruutta uudella Yariksen WRC2-autolla. Lisäksi Euroopassa oli tarkoitus osallistua joihinkin EM- ja MM-asvalttiralleihin.

– Todennäköisyydet ovat puolellani. Jos tässä nyt kuitenkin käy niin, että operaatiosta huolimatta en voi jatkaa kilvanajamista, niin sitten niin käy. Johan tässä on tullutkin ajettua, sanoi Kovalainen, jonka ensisijaisena tavoitteena on päästä takaisin kiinni normaaliin elämään.

Lue Iltalehden juttu aiheesta.

Lue myös nämä