Hyundain WRC-tiimi urakoi – Ott Tänak testasi Portugalissa (video)

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-talli on paiskonut huhtikuussa hommia urakalla. Tiivis työtahti jatkui torstaina, kun Ott Tänak testasi korealaisvalmistajan kilpuria sekä uusia Pirellin renkaita Portugalissa. 

Andrea Adamon johtama Hyundai testasi kalustoaan ensi viikon Kroatian MM-rallia varten  huhtikuun alussa. Viime viikonloppuna tiimi oli puolestaan mukaan Sanremon rallissa. Sieltä matka on jatkunut suoraan Portugaliin, jossa ajetaan Kroatian jälkeen kauden neljäs MM-koitos toukokuun lopussa.

Tänak oli mukana Sanremossa viime viikonloppuna. Asvalttikisa päätyi WRC-autojen luokassa muutaman sekunnin tappioon tallikaveri Thierry Neuvillelle. Menestystä tärkeämpää oli kuitenkin saada lisää luottoa asvalttiajamiseen, sillä pikipinnalla on kaasuteltu täysi MM-ralli viimeksi vuoden 2019 elokuussa Saksassa.

Torstaina alustana oli kuitenkin kuiva ja karkea sora, kun Tänak haki säätöjä Cabraçãon nimellä aiemmin Portugalissa ajetulla erikoiskokeella.

Youtube-käyttäjä Pedro Figueiredon koostaman videon Tänakin torstain testeistä voi katsoa alapuolelta. 

Hyundain testi- ja kisatahti huhtikuussa on ollut kovaa. Portugalista Tänakilla on jo kiire Kroatiaan, jossa MM-rallin nuotitus käynnistyy ensi maanantaina.

Portugalin ralli ajetaan 20.-23. toukokuuta. Kyseessä on kauden ensimmäinen soraralli.

Lue myös nämä