Tällainen on Ruotsin MM-rallin uusi huoltoparkki Uumajassa

Nolia huoltoparkki
Nolian näyttely- ja messukeskus Uumajassa toimii jatkossa Ruotsin MM-rallin huoltoparkkina. Kuva: Nolia/Carl-Johan Utsi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-ralli uudistuu rajusti ensi vuonna, kun kilpailu muuttaa Värmlannin Torsbysta 600 kilometriä pohjoiseen Uumajaan.

Ruotsin rallin järjestäjät saivat Uumajan lisäksi MM-osakilpailun isännöintitarjouksen myös Östersundilta ja Luulajalta. Uumaja kuitenkin veti pisimmän korren loistavien fasiliteettiensa myötä.

Ensi talven kisan reitti on tietenkin tässä vaiheessa vielä arvoitus, mutta uusi huoltoparkkialue on nimetty. Se on Nolian näyttely- ja messualue noin kilometrin verran Uumajan keskustasta. Pinta-alaa kompleksista löytyy 37 000 neliömetriä, joten talleille on hyvin tilaa perustaa huoltoparkkinsa.

Sisätiloissa pinta-alaa on 5 000 neliömetriä, joten myös rallin kisakeskukselle ja muun muassa mediatiloille on hyvin tilaa.

Ruotsalaisen Worldrally.se-sivuston mukaan tulevan Uumajan MM-rallin erikoiskokeet sijaitsevat noin 50 kilometrin säteellä huoltoparkista, joten siirtymät ovat ilmeisesti varsin maltilliset. Ruotsalaismedian mukaan MM-rallin järjestäjien päätoimisto jatkaa Karlstadissa muun ajan vuodesta, mutta muuttaa Uumajaan rallin lähestyessä.

Uumaja on Västerbottenin läänin suurin kaupunki. Vaasasta on laivayhteys Uumajaan, joten suomalaisilla kisaturisteilla on montakin eri keinoa lähteä seuraamaan talvirallia.

Nolian huoltoparkki laaja kuva
Nolian huoltoparkkialue sijaitsee kilometrin Uumajan keskustasta. Kuva: Nolia/Carl-Johan Utsi

Lue myös nämä

  • Uusimmat