Hyundain WRC-tallin pomolta huomautus tiimin ykköstähdelle – ”Meidän on varmistettava, ettei jatkossa virheitä enää tule”

Hyundain WRC-talli nappasi voiton sekä pienoisen niskalenkin Toyotan tiimistä Sardiniassa viime viikonloppuna.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak nousi niukalla 0,2 sekunnin marginaalilla voittoon, kun Toyotan Sebastien Ogier kärsi rengasrikon päätöspätkällä. Viikonlopun kokonaispisteissä Hyundai oli yhdeksän pistettä japanilaiskilpakumppaniaan etevämpi.

– Kisan lopetus oli ehdottomasti hyvin tunteikas. Näytti siltä, että voitto oli jälleen lipeämässä käsistä, sillä Ott pelasi fiksua peliä lauantaina ottaen varman päälle, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul totesi.

– Tämän päivän lopputulos kuitenkin todisti, että on mahdollista yhdistää fiksu lähestymistapa ja onnistua tärkeillä hetkillä. Se toi meille hienon voiton.

Hyundai sai myös toisen auton podiumille, kun Dani Sordo sijoittui kolmanneksi. Tänakin kauden avausvoitto sai kuitenkin Abiteboulin suun messingille.

– Tämä on fantastinen tulos hänelle ja upea juttu hänen paluussa tiimiimme. Ott sai myös tärkeän onnistumisen MM-sarjaa ajatellen. Tiimille tulos oli myös hieno, kun lisäksi Dani pääsi palkintopallille, Abiteboul sanaili.

– Dani teki juuri sitä työtä, jota me häneltä odotimme tänä viikonloppuna. Hänen sijoituksensa vain vahvistaa meidän suorituskykyämme.

MM-sarjaa johtava Thierry Neuville keskeytti ajovirheeseen lauantaina. Sunnuntaina belgialainen kuitenkin nappasi täydet 12 pistettä.

– Thierry osoitti jälleen, mikä hänen vauhtinsa on, oli sitten lähtöpaikka mikä hyvänsä. Tänään hän oli hyvin motivoitunut ja sai paljon takaisin eilisen pettymyksen jälkeen. Jatkossa meidän on varmistettava, ettei virheitä enää tule, koska taistelu MM-sarjassa tulee olemaan todella tiukkaa loppuun saakka, Abiteboul summasi.

Rallin MM-sarja jatkuu kesäkuun lopussa Puolan sorateillä.

Lue myös nämä