Hyundain WRC-tallin pomo vahvisti maailmanmestarin pojan jatkon tiimissä, onko suomalaiskuskille vielä tilaa?

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg Media Office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tallin päällikkö Andrea Adamo on vihjannut vahvasti siihen suuntaan, että nuori Oliver Solberg saa isomman roolin kaudella 2022. 

Ruotsin lipun alla kilpaileva Solberg teki WRC-debyyttinsä helmikuussa Rovaniemellä sijoittuen seitsemänneksi. Toinen WRC-ralli Keniassa kesäkuussa meni mollivoittoisesti, kun vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika keskeytti heti alkumetreillä.

Tällä kaudella Solberg on ajanut pääasiassa Hyundain WRC2-luokan kalustolla suomalaisen Jari Huttusen tavoin. Ensi vuonna tilanne voi olla nuorukaisen osalta tyystin toinen. Korealaisvalmistaja on julkistanut Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen pitkät jatkosopimukset tallissa, mutta kolmanteen autoon ei ole vielä nimetty kuskeja.

Perinteisesti Hyundai on kierrättänyt kuskejaan kolmannessa autossa, mutta ensi vuoden strategia on vielä auki.

– Oliverilla on sopimus Hyundai Motorsportin kanssa, joten katsotaan, mitä sitten tapahtuu. Olen jo tehnyt päätöksen ensi kauden kuskeista, mutta en aio kertoa sitä, tallipomo Andrea Adamo kertoo tyylilleen uskollisesti Autosportin sivuilla.

Hyundain kolmatta autoa tällä kaudella muun muassa ajaneen Craig Breenin tulevaisuuden työpaikka lienee Britanniassa. Kahdessa edellisessä MM-rallissa toiseksi ajanut Breen on linkattu vahvasti M-Sport Fordin tiimin uuden hybridi-Puman rattiin.

– Kysykää sitä Malcolmilta (M-Sportin pomo Wilson), Adamo vastasi kysyttäessä mahdollisesta Breenin M-Sport-diilistä.

Solberg pyöritteli tilannettaan itse varsin maltillisesti vielä ennen elokuussa ajettua Belgian MM-rallia.

– Olemme vielä keskellä tätä kaiutta. Olisi toki mukavaa saada pian selkoa asioihin, jotta sen suhteen saa rauhan. Suunnittelemme ja keskustelemme vielä kaikkien kanssa. Matkaa on jäljellä, Solberg sanoi tuolloin.

Ilmeisesti neuvottelut ovat elo-syyskuun taitteessa kuitenkin nitkahtaneet merkittävästi eteenpäin, joskin Rallit.fin tietojen mukana Solbergin Hyundai-sopimus on jo pitkään ollut selviö.

– Tämä on ollut hyvä vuosi minulle ja matkalle on mahtunut paljon positiivisia juttuja, mutta opittavaa on yhä. En tiedä (pääsenkö WRC-autoon), mutta sitä pitää kysyä pomolta. Toivon toki niin, Solberg summasi.

Solbergin näytöt WRC-auton ratissa ovat kuitenkin vielä varsin ohuet, joten mahdollista on, ettei ykköstiimissä ole vielä ensi vuonna tilaa. Solberg voi kuitenkin hyvinkin korvata esimerkiksi Pierre-Louis Loubetin, joka on ajanut erittäin kehnolla menestyksellä neljättä Hyundaita tällä sesongilla.

Tänakin ja Neuvillen lisäksi tilaa voisi siis olla tarjolla myös suomalaiskuskeille WRC-auton ratissa. Tätät paikaa kärkkyvät varmasti ainakin Huttunen sekä hiljattain yhteistyönsä M-Sport Fordin kanssa päättänyt Teemu Suninen.

Tällä kaudella Hyundain kolmatta tehdastiimin autoa ovat jakaneet Breen ja espanjalaiskonkari Dani Sordo. Sikäli mikäli Breen vaihtaa täyden kauden sopimus mielessään M-Sportille, olisi Sordon rinnalla tarjolla vastuuta Hyundain kolmannessa Rally1-autossa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat