Jari-Matti Latvala johdattaa Toyotan WRC-tiimin Kreikkaan rallin puolustavana voittajana – ”Meidän tallista löytyy kokemusta”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitiimi on edelleen hyvissä asemissa valmistajien MM-sarjassa, vaikka pahin kilpailija Hyundai veikin elokuun Belgian osakilpailusta kaksoisvoiton. 

Jari-Matti Latvalan johtama rallitalli johtaa tiimien sarjaa 41 pisteen erolla.  Kreikassa on  viimeksi juhlinut MM-rallin voittoa juuri Latvala. Kyseessä oli vuosi 2013, ja Latvalan alla Volkswagen Polo WRC, kun viimeksi Akropolis-ralli nautti MM-arvoa.

– On mahtavaa, että Kreikassa ajetaan pitkästä aikaa MM-ralli. Viimeksi kun kisa oli kalenterissa, minä taisin juhlia voittoa, joten tykkään tästä kisasta todella paljon, Latvala myhäilee.

– Tässä rallissa pitää todella miettiä omaa ajamista, koska erikoiskokeet voivat olla hyvin rajuja ja renkaat kuluvat todella paljon.

Tilanteen nykykuskeille luulisi kuitenkin olevan astetta inhimillisempi. Takavuosien kiviröykytystä ei pitäisi olla luvassa.

– Joitain pätkiä Lamian kaupungin lähellä ei ole ajettu 16 vuoteen, joten ne ovat uusia kaikille kuskeille. Tiedämme kuitenkin, että järjestäjä on tehnyt paljon töitä erikoiskokeiden eteen. Tieolosuhteiden pitäisi olla paljon paremmat kuin takavuosina, Latvala korostaa.

– Irtosoraa on silti paljon tiellä. Tienauraus tulee olemaan iso urakka meidän kuskeille. Vaikka tämä on tavallaan uusi kisa kalenterissa, löytyy meidän tallista kokemusta. Toivotaan, että se auttaa meitä.

Kreikan MM-ralli starttaa ensi torstaina ajettavalla Ateenan yleisöpätkällä. Ohjelmassa on yhteensä 15 erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä