Hyundain WRC-talli palasi takaisin Keski-Suomeen – Esapekka Lappi käskytti kilpuriaan komeasti

Hyundain WRC-talli on palannut takaisin Keski-Suomen testialueelleen.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Jämsän testialue palasi kevättauon jälkeen eloon viikonloppuna, kun korealaisvalmistaja palasi tutuille teille. Sunnuntaina ajovuorossa oli Esapekka Lappi, joka pääsi komentamaan Hyundai i20 N Rally1 -kilpuria komeassa säässä.

Rallin MM-sarjassa testipäiviä on täksi kaudeksi rajattu entisestään, joten sekä Hyundai että Toyota tulevat varmasti testaamaan ahkerasi omilla Keski-Suomen alueillaan. Testaaminen omilla rajatuilla alueilla on rajoittamatonta.

Seuraava MM-ralli kaasutellaan vajaan kahden viikon kuluttua Sardinian saarella. Edellisessä Portugalin osakilpailussa Hyundai oli selvästi suorituskyvyssä Toyotaa ja Kalle Rovanperää perässä. Lyhyessä ajassa isoja kehitysaskeleita on vaikea ottaa, mutta Lappi toivoo silti joitain parannuksia ennen MM-kauden jatkumista.

– Portugali oli pettymys. Kalle löi meidät 6-0 jopa perjantaina, jolloin hänen lähtöpaikkansa oli kehnompi. Vaikka hän joutui periaatteessa auraamaan tietä, pystyi hän meidän vauhtiimme helposti, Lappi summasi.

– Sitten kun lähtöpaikat tasoittuivat lauantaina, hän peittosi meidät ihan täysin. On aina vähän harmillista nähdä, jos jollain toisella tiimillä on tuollainen vauhti. Se myös todistaa, että meillä on töitä tehtävänä. On vain yritettävä kehittää autoa kovemmin tulevaisuudessa.

Katso video Lapin testeistä alapuolelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat