Quantcast

Miko Jalava debytoi viitostilalla rallin EM-sarjassa – ”Ainoa suunta on ylöspäin”

Miko Jalava sijoittui viidenneksi rallin EM-sarjan Puolan osakilpailun junioreiden luokassa.
Miko Jalava
Miko Jalava. Kuva: Jalava Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sparrow Racing -tiimin Ford Fiesta Rally4 -autolla debytoineen mäntyharjulaiskuljettajan kilpailu oli haastava, mutta tärkeä tulevaisuuden kannalta. Eroa luokan voittaneeseen Norjan Ola Noreen tuli liki viisi minuuttia.

Kilpailu alkoi hallitsevan rallin Suomen juniorimestarin osalta epäonnisesti kypäräpuhelimen lakattua toimimasta lauantaiaamun erikoiskokeilla. Päivähuoltoon tultaessa Jalava oli luokassaan kahdentenatoista, mutta nousu alkoi heti huollon jälkeen. Päivän jälkeen Jalava oli jo luokassa kuudentena.

– Auto tulee tutummaksi joka pätkällä, ja luotto kasvaa. Tiet olivat todella karussa kunnossa toisella ajokerralla, joten huomisen tavoitteena on ajaa järki päässä maaliin, Jalava pohti lauantain päätteeksi.

Sunnuntaiaamun avanneella neljän erikoiskokeen lenkillä auto otti osumaa kosketuksessa paalin kanssa. Sijoitus Jalavalla pysyi kuudentena kilpailun viimeiseen huoltoon tultaessa.

– Ei ihan paras aamu, ja auto on aika levoton ajaa. Auto tärähti paaliin, mutta onneksi vain paaliin, Jalava kertoi.

Viimeisellä lenkillä Jalava keskittyi kilometrien kerryttämiseen. Kanssakilpailijan epäonnesta hyötynyt Jalava oli lopulta EM-debyytissään viides.

– Olen onnellinen, että päästiin maaliin, siihen keskityttiin tänään. Nuottitreeniä ja kilometrejä tarvitaan, että päästään podiumille ajamalla. Nyt tiedetään missä mennään, ja ainoa suunta on ylöspäin, Jalava kertasi kilpailun maalissa.

EM-debyytti oli mäntyharjulaiselle haastava, mutta katseet on suunnattu jo sarjan seuraavaan osakilpailuun. Kilpaileminen EM-sarjassa ei olisi onnistunut ilman isoa panostusta yhteistyökumppaneilta.

– Suuret kiitokset yhteistyökumppaneillemme mahdollisuudesta kilpailla täällä Puolassa. Tästä lähdetään rakentamaan ja kehittymään. Kiitokset myös kaikille meitä kannustaneille, Jalava kiitteli.

Rallin EM-sarja jatkuu Latviassa Liepaja-rallilla 17.-18. kesäkuuta.

Katso alapuolelta Puolan EM-rallin ratkaisuhetket. Jalavan luokan tulokset videon jälkeen.

Puolan EM-ralli, junioriluokan tulokset:

1. Ola Nore   (NOR) 1.48.54,6
2. Norbert Maior (ROU)  +1,02,1
3. Victor Hansen (SWE)  +1.26,5
4. Roberto Dabra (ITA)  +1.46,4
5. Miko Jalava  (FIN)  +4.57,1
6. Max McRae   (AUS)  +7.58,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat