Hyundain WRC-auton ratissa pahasti flopanneen ranskalaiskuskin ura vaakalaudalla

Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-autolla viimeisen parin kauden ajanut kilpaillut ranskalainen Pierre-Louis Loubet ilmoitti sosiaalisessa mediassa perjantaina, että ura ei jatku tallissa. 

Ranskan autourheiluliiton nuorten kuskien ohjelman voittanut ja liiton tuesta nauttinut Loubet floppasi pahasti WRC-urallaan. Loubet ajoi Hyundain satelliittitallin 2C Competitionin riveissä yhteensä 11 MM-rallia. Parhaaksi tulokseksi jäi seitsemäs sija Sardiniasta 2020 ja samainen tulos Virosta 2021.

Ranskalaiskuskin suoritukset WRC-tasolla olivat iso pettymys, sillä Loubet osoitti taitojaan vuonna 2019 voittamalla Skodan ratissa WRC2-luokan mestaruuden.

– Meillä oli kahden vuoden sopimus ja päätimme, että se sopimus ei enää jatku, 24-vuotias Loubet selvittää Dirtfishin sivuilla.

– Saavutimme paljon hienoja asioita ja minulle oli tärkeää, että pääsin ajamaan MM-sarjassa. Tämä vuosi oli vaikea monestakin eri syystä. En halua kuitenkaan puhua siitä, koska kausi on jo ohi. Olen silti voittanut WRC2-tittelin, mikä on nykyisin erittäin kilpailtu. Siitä olen tyytyväinen, Loubet jatkaa.

Kausi 2021 päättyi ennenaikaisesti Loubetin osalta, kun mies joutui Pariisissa auton töytäisemäksi. Katalonian ja Monzan rallit jäivät väliin lonkkavamman vuoksi.

Vaikka yhteistyö Hyundain kanssa päättyy, ei Loubet ole haudannut haavettaan kilpailla jälleen MM-sarjassa. Kauden avaava Monte Carlon ralli tammikuussa tulee kuitenkin vastaan liian aikaisin.

– Se ei ole minun osalta mahdollista. En ole vielä tarpeeksi kunnossa, että voisin ajaa ralliautolla. Toivon, että palaan takaisin helmikuussa, Loubet miettii.

– En voi sanoa vielä mitään MM-sarjan osalta, mutta sen eteen teemme töitä. Toivotaan, että kaikki järjestyy. Päättynyt kausi oli superraskas, mutta olen nyt henkisesti paljon vahvempi. Toivon todella, että ensi kausi on minulle parempi.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat