Quantcast

No nyt on raju väite: Hyundain WRC-tiimi haluaa palkata avainhenkilön Jari-Matti Latvalan tiimistä

Tom Fowler
Tom Fowler. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-talli on toiminut viimeisen parin viikon ilman varsinaista tallipäällikköä.

Torinolainen Andrea Adamo jätti tehtävänsä vajaat kaksi viikkoa sitten, jonka jälkeen pestiä on hoitanut väliaikaisesti Hyundai Motorsportin nokkamies Scott Noh.

Hyundailla etsitään nyt kiivaasti uutta tallipomoa Adamon tilalle.
Rallisivusto Dirtfishin mukaan Hyundain jahti on keskittynyt jo vastustajan leiriin ja korealaistiimissä hamutaan tallipäällikön paikalle Toyotan teknistä johtajaa Tom Fowleria.

– Fowlerin kokemus ja teknisen ymmärrys otettaisiin hyvin mielellään vastaan Hyundailla, eräs sisäpiirin lähde kertoo Dirtfishille.

Maallikon silmin Hyundain jahti tuntuu varsin epätoivoiselta. On hyvin vaikeaa nähdä mahdollisuutta siihen, että Toyota olisi valmis luopumaan teknisestä johtajastaan, joka on ollut pääsuunnittelijana ensi kauden uuden Rally1-hybridiauton osalta. Tässä tapauksessa kaikki tietotaito ja mahdolliset salaisuudet valuisivat Fowlerin mukana vastustajan leiriin.

Varmaa kuitenkin on, että Hyundai haluaa kovasti ratkaisun tallipomokysymykseen mahdollisimman pian, koska uuden kauden alkuun on enää reilu kuukausi aikaa. Hyundailla teknisenä johtajana toimii tällä hetkellä Fowlerin aisapari Ford-vuosilta, Christian Loriaux.

– Päätös olisi pitänyt tehdä jo eilen tai oikeastaan viikko sitten. Asian suhteen on mennyt jo liikaa aikaa, eikä mitään ole tapahtunut. Tämä on elintärkeää aikaa tallin kannalta ja se tarvitsee nyt johtajuutta, sisäpiirin lähde kuvailee tilannetta.

Varmaa ainakin on, ettei Hyundai Motorsportin Nohilla ole kiinnostusta toimia tallipäällikkönä pitkällä aikavälillä. Yksi Fowleria selvästi todennäköisempi vaihtoehto voisi olla Hyundailta viime kesänä lähtemään joutunut Alain Penasse, joka ainakin tuntee tallin toimintatavat läpikotaisin. Eri asia sitten on, kiinnostaako belgialaista vielä palata korealaisvalmistajan palvelukseen.

Varikkohuhuissa yksi Adamon korvaajaehdokas on ollut myös vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg, joka on jo aiemmin pyörittänyt omaa tiimiään rallicrossin MM-sarjassa. Hommasta hieman kimurantin tekee toki se fakta, että Solbergin poika Oliver ajaa Hyundain tehdastiimissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat