Hyundailta uusia aseita Ott Tänakille? ”Meillä on ideoita”

Ott Tänakin esitys toi lisää luottoa Hyundain tallipäällikölle Cyril Abiteboulille.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänakin kausi rallin MM-sarjassa käynnistyi nihkeästi. Neljässä ensimmäisessä rallissa Tänakilla ei ollut asiaa palkintokorokkeelle, mutta pari viikkoa sitten ajetussa Portugalin osakilpailussa hän ylsi toiseksi.

Tänak nappasi koko viikonlopulta isoimman pistepotin ja nousi MM-pisteissä kolmanneksi. Tänak on nyt 31 pisteen päässä sarjaa johtavasta tallikaveristaan Thierry Neuvillesta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Tänak valitteli alkukauden aikana, ettei Hyundain Rally1-auto sopinut kunnolla hänen käteensä. Portugalissa virolainen antoi kuitenkin positiivisempia signaaleja autosta, mikä näkyi myös kellossa.

– Olen tyytyväinen hänen suoritukseensa, sillä ajamme nyt putkeen seitsemän sorarallia, joilla on samankaltainen profiili. Hänellä ei ollut koko ajan, mutta kuitenkin ajoittain hyvä fiilis autossa, mikä osoittaa sen, että voimme odottaa häneltä jotain hyvää seuraavissa kilpailuissa, Abiteboul aavisteli Motorsport.comin mukaan.

Ranskalaispomo vakuutti, että Hyundailla paiskitaan hommia, jotta auto ja sen säädöt olisivat enemmän Tänakin mieleen.

– Hän on näyttänyt meille selkeän suunnan, mitä hän haluaa muuttaa, ja juuri sitä me haluamme. Insinöörien näkökulmasta on hyvä saada uusia näkemyksiä ja näkökulmia siihen, mitä meidän täytyy tehdä. Pyrimme toteuttamaan nämä asiat mahdollisimman pian.

Hyundailla on mahdollisuus hyödyntää luokittelujokereita auton päivityksiin, joilla Tänak voisi saada käyttöönsä uusia aseita MM-taistoon.

– Toki meillä on tiettyjä rajoituksia, mutta meillä on joitain ideoita. Testaamme niitä ja ehkä otamme niitä käyttöön jo tänä vuonna, Abiteboul tuumi.

– Meidän täytyy vielä tarkkaan harkita ja vahvistaa, mitkä kaksi jokeria haluamme käyttää tänä vuonna. Meillä on siis jonkin verran liikkumavaraa.

Neuville ei ole tänä vuonna valittanut yhtä paljon Hyundain säädöistä. Abiteboul nostikin esiin sen, että belgialainen on pystynyt rajoituksista huolimatta repimään autosta enemmän suorituskykyä.

– Se, että Ott sanoo, ettei hän voi tehdä samaa kuin Thierry, osoittaa autossa olevan jotain pielessä. Auttamalla Ottia uskon hänen pystyvän auttamaan myös Thierryä ottamaan ylimääräisen askeleen eteenpäin, Abiteboul arvioi.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Sardiniassa.

Lue myös nämä