Hyundai-tähti haaveilee suurmestarin lyömisestä – ”Mestaruudella olisi suurempi arvo, kun Ogier on vielä mukana”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville janoaa kipeästi puuttuvaa maailmanmestaruutta tällä kaudella. Syy entistäkin kovempaan voitonnälkään on selvä. Neuville haluaa mestaruuden vielä kun lajin supertähti Sebastien Ogier on mukana. 

Seitsenkertainen mestari Ogier on kertonut eläköityvänsä tämän kauden jälkeen. Neuvillella on siis viimeinen mahdollisuus lyödä suurmestari.

– Olen jahdannut sitä mestaruutta nyt jo muutaman vuoden. Nyt meillä on auto ja tiimi sen saavuttamiseen, joten kaikki on meistä itsestämme kiinni, 32-vuotias Neuville summaa WRC.comin verkkosivuilla.

– Haluan voittaa tittelin, kun Sebastien on vielä mukana. On tärkeää, että voimme taistella kaikkein parasta vastaan. Jos Ogier on poissa, niin se paras on myös poissa. Toki on sarjassa muitakin hyviä kuskeja, mutta minulle mestaruudelle olisi suurempi arvo, jos voittaisin sen Sebin vielä ajaessa, viisinkertainen MM-hopeamitalisti jatkaa.

Neuvillen unelman tavoittelu alkoi vähintäänkin kohtuullisesti, kun belgialainen oli kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa kolmas. Suorituksen arvoa nostaa, että Hyundai-kuski joutui vaihtamaan kartturia vain muutama päivä ennen kisan alkua. Sopimusta pitkäaikaisen kartanlukijan Nicolas Gilsoulin kanssa ei syntynyt. Pikahälytyksellä viereen istutettiin toinen belgialainen Martijn Wydaeghe.

Yksi Neuvillen kauden kohokohdista tulee olemaan elokuun Ypres-ralli. Neuville pääsee ensi kertaa ajamaan MM-pisteistä kotimaassaan.

– Tämän vuoden kalenteri on erittäin hieno ja mukana on myös uusia ralleja. Se tarkoittaa, että luvassa on uusia haasteita, mutta odotan niitä innolla.

Rallin MM-sarja jatkuu helmikuun lopussa ajettavalla Rovaniemen MM-rallilla. Sitä ennen Neuville ajaa yhdessä tallikaveri Ott Tänakin kanssa valmistavan testikisan Otepäässä 13. helmikuuta.

Tänak on nykykuskeista ainoa, joka on onnistunut lyömään mestaruustaistelussa Ogierin. Virolainen katkaisi ranskalaisen mestaruusputken kaudella 2019, kun Tänak ajoi mestariksi Toyotan ratissa.

Katso alta MM-kauden avausrallin Monte Carlon osakilpailun parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat