Rallin EM-sarja pelasi varman päälle: Kauden alkua lykättiin

Azorien EM-ralli
Azorien EM-ralli avaa kauden 2021 toukokuussa. Kuva: FIA ERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarja tiedotti perjantaina päivittäneensä kauden 2021 kisakalenteria. Uusi EM-kausi alkaa uuden päätöksen myötä vasta toukokuussa Portugaliin kuuluvilta Azorien saarilta. 

Alunperin EM-sesonki piti startata maaliskuun puolivälissä Manner-Portugalista Rally Serras de Fafe e Felgueiras  -kisalla, mutta koronapandemiasta johtuen promoottori Eurosport ja FIA päättivät lykätä kauden aloitusta. Rally Serras de Fafe e Felgueiras on mukana myös päivitetyssä kalenterissa, mutta ralli on siirretty syyskuun loppuun.

Azorien jälkeen EM-karavaani matkustaa Puolaan, jossa ajetaan kesäkuussa. Latviassa ja Roomassa kaasutellaan EM-pisteistä puolestaan heinäkuussa.

Myös Kanariansaarten ralli siirrettiin keväältä vuoden päätöskisaksi marraskuulle. EM-sarjassa ajetaan yhteensä kahdeksan osakilpailua, joista puolet on soralla ja toinen puolisko asvaltilla.

– Teimme kaikkemme, jotta voimme säilyttää alkuperäisen kalenterin kilpailut. Yritimme välttää, ettei muutoksista aiheudu hirveästi ylimääräistä vaivaa. Terveys tulee kuitenkin etusijalla, ja kun tarkkailimme kisajärjestäjien vaikeuksia pyörittää ralleja lockdownien keskellä, oli kauden alun lykkäys välttämätöntä, Promoottorin edustaja Jean-Baptiste Ley kommentoi.

– Vaikka yritys oli kova, ei kauden aloitusta voitu järjestää back-to-back -tapahtumilla Portugalissa ja Azoreilla. Meidän mielestä Azorit on erittäin hyvä ralli, jolla aloittaa uusi kausi.  Jo viime kaudella Kanariansaarilla puolestaan järjestettiin mahtava kauden päätösralli. Uskomme, että sellainen on luvassa myös tänä vuonna.

Rallin EM-sarjan päivitetty kalenteri: 
Azorit (sora ), 6. - 8. toukokuuta
Puola  (sora), 18. - 20. kesäkuuta
Latvia (sora), 1. - 3. heinäkuuta  
Rooma (asvaltti),  23. - 25. heinäkuuta
Tshekki  (asvaltti), 27. - 29. elokuuta
Portugali (sora), 24. - 26. syyskuuta
Unkari (asvaltti), 22. - 24. lokakuuta
Kanariansaaret (asvaltti), 18. - 20. marraskuuta

Lue myös nämä