Hyundai-pomo paljasti karun totuuden Esapekka Lapin keskeytyksen taustalta

Huipputulos jäi Esapekka Lapille haaveeksi myös tällä kertaa Kenian Safari-rallissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuosi sitten Lapin Hyundaista hajosi kardaaniakseli useammankin kerran. Perjantaina Lappi aloitti Safari-rallin lupaavasti, mutta joutui jälleen keskeyttämään tekniseen vikaan.

Tällä kertaa vaihdelaatikko sanoi sopimuksensa irti suomalaisen autosta. Ongelman vuoksi Lappi parkkeerasi autonsa viidennen erikoiskokeen varrelle ja keskeytti toiselta sijalta.

Hyundai oli panostanut autonsa luotettavuuteen ennen Kenian osakilpailua, mutta rajut olosuhteet tuottivat jälleen päänvaivaa tiimille. Tämän tunnusti myös tallin tekninen johtaja Francois-Xavier Demaison.

– Näimme, että vaihdelaatikko hajosi. Tiedämme, että se on auton heikko kohta ja meidän täytyy elää sen kanssa, Demaison totesi.

– Meillä oli iso toive, että olisimme voineet selvittää ongelman, mutta asia vaikuttaa monimutkaisemmalta.

Demaisonin mukaan luotettavuusongelmia ei pystytä ratkomaan sormia napsauttamalla.

– Valitettavasti korjaaminen on vaikeaa nykyisillä säännöillä.

Hyundai-kuljettajista myös Ott Tänak putosi pelistä pois iltapäivän lenkillä. Tänak osui ajolinjalla olleeseen kiveen, minkä jälkeen virolaisen auto törmäsi penkkaan.

– Ottilla oli epäonnea. Mutta tällaista voi tapahtua tämäntyyppisessä rallissa, missä muut autot voivat nostaa kiviä tielle. Ottilla ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin ajaa kiven yli, joka tyrkkäsi hänet ulos, Demaison kertasi.

– Tämä oli epäonninen päivä meille, mutta tulemme huomenna takaisin vahvempina.

Hyundai-kuljettajista vain MM-sarjaa johtava Thierry Neuville selvisi päivästä kunnialla läpi. Belgialainen on rallissa neljäntenä Toyotan Kalle Rovanperän, Elfyn Evansin ja Takamoto Katsutan perässä.

– Neuville taistelee varmasti huomenna, sillä hän ei ole kaukana kakkossijasta. Kaikki on vielä mahdollista. Hänellä kaikki meni hyvin rengasrikkoon saakka, mutta huomenna hän on vahvempi, Demaison vakuutti.

Lue myös: Esapekka Lapille riitti nyt: ”En tule koskaan enää tänne”

Lue myös: Ott Tänak ei löytänyt pakopaikkaa – ”Se oli aivan liian iso”

Lue myös nämä

  • Uusimmat