Esapekka Lapille riitti nyt: ”En tule koskaan enää tänne”

Hyundain Esapekka Lapin matka katkesi pitkänäperjantaina pyytämättä ja yllättäen Kenian Safari-rallissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Keniassa 2024. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lapin kohtaloksi koitui viides erikoiskoe. Suomalaisen matka tyssäsi toiseen kertaan perjantaina ajetulle Loldian erikoiskokeelle.

Lappi paljasti perjantaipäivän jälkeen, mistä oikein oli kyse.

– Vaihdelaatikko vain räjähti. Yhden kaasutuksen jälkeen ei vain tapahtunut enää mitään ja sieltä kuului iso ääni, Lappi kertasi.

– Jatkoin muutama sata metriä ja sitten vetoa ei ollut enää yhtään. Ei ollut mitään merkitystä, oliko se neljäs vai viides vaihde, kun auto ei liikkunut enää ollenkaan, Lappi sanoi.

Lappi ei osannut nimetä mitään tiettyä paikkaa, missä vaihdelaatikko olisi saanut osumaa.

– Ei siellä missä se tapahtui, mutta toki päivän ensimmäisillä neljällä pätkällä siihen on varmasti tullut osumaa. Mutta se on ollut meille kaikille sama. Mutta mitään sellaista ei tapahtunut, mikä olisi voinut aiheuttaa tämän, Lappi sanoi.

Keskeytys tietysti harmitti Lappia. Ennen vaihdelaatikon pettämistä suomalainen oli ollut hyvässä vauhdissa.

Hän oli perjantain aamupäivän lenkin jälkeen rallissa toisena ja oli vielä viidennenkin pätkän väliaikapisteessä nopein ennen keskeytystään.

– Väliaika oli siinä hyvä ja tietysti myös tämä aamu oli hyvä, Lappi sanoi.

– Hävisimme tietysti Kallelle, mutta olin silti todella tyytyväinen vauhtiimme. Kaikki meni keskeytykseen saakka tosi hyvin, Lappi harmitteli.

Safari-ralli ei ole aiemminkaan sopinut Lapille, sillä suomalainen kärsi teknisistä murheista myös viime vuonna Keniassa. Tästä kaikesta hän teki tylyn johtopäätöksen.

– En tule koskaan enää tänne. Nyt minulle riitti, suomalainen ilmoitti.

Sen suomalainen jätti avoimeksi, aikooko hän jatkaa vielä rallia.

– Minulla on idea, mitä haluan tehdä ja olen esitellyt sen myös tiimille. Saa nyt sitten nähdä, ovatko he minun kanssani siitä samaa mieltä, Lappi naurahti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat