Hyundai lähettää kaksi WRC-tähteään Italian rallisarjan kilpailuun

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettajat Thierry Neuville ja Craig Breen osallistuvat ensi viikolla ajettavaan Italian rallisarjan osakilpailuun.

Neuville ja Breen kilpailevat Hyundai i20 R5 -autoilla Rally Il Cioccossa. Rallin MM-sarjassa on pidempi tauko ennen seuraavaa osakilpailua, joten Hyundai-kuljettajat pääsevät pitämään ajotuntumaa yllä saapasmaassa.

Rally Il Ciocco ajetaan asvaltilla, kuten myös seuraava MM-osakilpailu Kroatiassa huhtikuun loppupuolella. Breenin osallistuminen saattaa viitata siihen, että irlantilaiskuljettaja pääsee kilpailemaan WRC-kalustolla myös Kroatiassa. Breen vuorottelee tällä kaudelle Dani Sordon kanssa Hyundain kolmannessa WRC-autossa.

Neuville pääsee puolestaan hiomaan yhteistyötään uuden kartanlukijansa Martijn Wydaeghen kanssa. Parivaljakko on ajanut yhdessä vasta kaksi rallia, Monte Carlon ja Rovaniemen MM-osakilpailut.

Neuville kertoi Rovaniemen MM-rallin jälkeen, että parin kommunikoinnissa on vielä parannettavaa. Wydaeghen äidinkieli on flaami, mutta autossa hän lukee nuotteja ranskaksi.

– Meillä on aika pitkä tauko MM-sarjassa. Olisi mukavaa olla kotona altaalla, jos sää suosii, mutta meille on tärkeää saada enemmän kilometrejä yhdessä, Neuville sanoi DirtFish-sivustolle.

Hyundai ajoi ”lämmittelyrallin” myös ennen viime viikonloppuna järjestettyä Rovaniemen MM-rallia. Neuville ja Ott Tänak kävivät säätämässä autonsa kuntoon Otepään talvirallissa Etelä-Virossa pari viikkoa ennen MM-osakilpailua.

Italian rallisarjan osakilpailu järjestetään 13.-14. maaliskuuta. Kroatian MM-ralli on ohjelmassa 22.-25. huhtikuuta.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat